banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Gözler bu zirvede olacak! Başbakan Yıldırım ile Kılıçdaroğlu görüşecek

Başbakan Binali Yıldırım CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile önümüzdeki günlerde görüşmesi bekleniyor. Gündemde FETÖ ve mağduriyetleri var.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talebi üzerine bu önümüzdeki günlerde Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelmesi bekleniyor. Gündemde KHK ile görevden uzaklaştırılan kamu çalışanlarının durumu ve FETÖ mağdurları masaya yatırılacak.  

OHAL kapsamında çıkarılan Karar Hükmünde Kararnamenin ardından yaşanan mağduriyetleri incelemek amacıyla kurulan izleme komisyonuna ulaşan 30 bin mağduriyet başvurusundan bazı örneklerin yer aldığı bir dosyayı görüşmede Başbakan Yıldırım'a sunacağı öğrenildi.

Görüşmenin ana eksenini, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’larla yapılan düzenleme ve uygulamalar oluşturacak. Şu ana kadar çıkarılan KHK’larla çalıştıkları üniversitelerden ihraç edilen 2 bin 346 akademisyen, son dönemde açığa alınan öğretmenler ve tutuklu gazeteciler ile açığa alınan on binlerce kamu çalışanının durumu görüşmenin ana gündemi olacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.