banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy

YPG mevzilerinin vurulmasıyla ilgili Davutoğlu'ndan açıklama



Başbakan Ahmet  Davutoğlu, Erzincan'da gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda bulundu.  

Açıklamasında YPG mevzilerinin vurulmasına değinen  Başbakan Davutoğlu, " Angajman kurallarını işletmemiz gereken bir durum ortaya çıktı. Angajman kuralları çerçevesinde Azez ve civarındaki tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunulmuştur" dedi.

Başbakan Davutoğlu açıklamasının devamında, "Dün ve bugün aynı iş birlikçi güçler, Suriye rejiminin uzantısı olan bu terör örgütü, Rusya'nın sivil halkı bombalamasıyla iş birliği yapan bu terör örgütü, Azez’e dönük bir saldırıda bulundu. Bizim bu konulardaki tutumumuz açıktır. Bu saldırılar esnasında sınırlarımıza da yönelik tacizler oldu. Angajman kurallarını işletmemiz gereken bir durum ortaya çıktı. Bugün angajman kuralları çerçevesinde Azez ve civarındaki tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunulmuştur." İfadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile de bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek , "Kendisine de bu hususları da açıkça ifade ettim. Kendisine, İstanbul ziyareti esnasında mutabık kaldığımız hususları da hatırlatarak, Türkiye için YPG ve PYD, PKK'nın uzantısı olmak itibarıyle bize dönük açık ve net bir tehdittir. Buna karşı her türlü tedbiri alırız" şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu konuşmasında şunları söyledi:  

"YPG derhal Azez ve çevresinden uzaklaşacak. Azez'ın yakınına dahi yaklaşmayacak. Koridorunu tekrar kırma çalışmalarında bulunmayacak. Minnak Havaalanı'nı Türkiye'ye karşı veya muhalefete karşı kullanma hevesine kapılmayacak. Bu havaalanını da boşaltacak. Bunları Sayın Biden'e de ifade ettim."  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.