banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Bakkallardan CHP'ye ziyaret

Özellikle son yıllarda birbiri ardına açılan süper market zincirleri ile bir hayli sıkıntı çeken Urfalı bakkal, küçük ve orta ölçekli esnafın büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu belirterek, sorunların çözümüne yönelik gerek hükümetin gerekse muhalefetin somut adımlar atmasını istedi.

GAP’ın Başkenti konumunda olan Şanlıurfa’nın her geçen gün büyüdüğünü ve Türkiye’nin belli başlı büyük firmalarının Urfa’ya yatırım yaptığını dile getiren CHP İl Başkanı Karataş ise, gıda ve giyim ürünlerine yönelik bölgeye olan yatırımlarda küçük ve orta ölçekli esnafın mağdur edilmeyecek şekilde yatırım uygulamalarına gidilmesinin şart olduğunu söyledi.

 

HALK DA ‘BENİM BAKKALIM’ BİLİNCİ OLUŞTURULMALI

Süper market zincirlerine karşı bakkalın daha iyi hizmet vermesinin şart olduğunu dile getiren Karataş, “Bakkal daha iyi hizmet vermeli ve vatandaşta da ‘Benim bakkalım’ bilinci oluşturulmalıdır. Böyle bir yapılanma ve halk arasındaki dayanışma örneği ile bu sorun aşılabilir. Değerlerimizin yok olmaması, bölgemizdeki işsizliği azaltabilmek için duyarlı toplum olarak hareket etmeliyiz” dedi.

 

BAKKAL, DESTEKLEME İÇİN ÇALIŞMA SUNACAK

Üyelerine yönelik geçmişte olduğu gibi önümüzdeki süreçlerde de eğitim çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Mehmet Altun ise, çiftçilere verilen destekleme uygulamasının bir örneğinin küçük ve orta ölçekli esnaf için yapılandırılması gerektiğini söyledi.

Başkan Altun, “Bilindiği gibi sadece Urfa’da değil Türkiye’nin dört bir tarafında esnaf büyük sıkıntılar içerisinde girmiştir. Biz devletin çiftçilere yönelik uyguladığı destekleme örneğinin bir benzerini sadece bakkal için değil içerisinde berber, mağaza ve lokanta tarzı işletmelerin de bulunduğu geniş bir yelpazeye yönelik yapılandırma içerisine girmesini istiyoruz. Bu rakam da öylesine büyük rakamlar değil. 5 ila 10 bin arasında değişen desteklemelerle küçük ve orta ölçekli esnaf kendini dahi iyi geliştirebilir, sıkıntıları giderir ve istihdam sağlayabilir. Böyle bir çalışmanın başlatılmasını ve bunun tüm Türkiye çapında uygulanmasını istiyoruz” dedi.

İletilen konular üzerinde olumlu düşündüklerini açıklayan Başkan Karataş ise konu ile ilgili yapılacak taslak bir çalışmayı CHP Genel Merkezi nezdinde TBMM’ye sunabileceklerini ve bu konuda esnafa destekte bulunacaklarını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.