banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Bakanlar Şanlıurfa'ya yatırımlarla geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü makamında ziyaret etti. Bakan Nebati ve Bakan Kurum ziyaretin ardından Şanlıurfa’ya yapılacak yatırımlarla ilgili müjdeler verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ziyaretlerinin ardından Şanlıurfa’da yapılacak olan yatırımlar ve yapımı devam eden projelere ilişkin açıklamalarda bulundular.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa’nın tarımın, gastronominin ve turizmin başkenti konumunda olduğunu belirterek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde kentte her alanda yatırımların devam edeceğinin altını çizdi.

ŞANLIURFA’DA GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ YATIRIMLARI

Bakan Nebati, “Ülkemizin en büyük üçüncü tarım arazisi Şanlıurfa'mızda yer alıyor. Ülkemizin ve şehrimizin, yüksek güneşlenme süresi avantajını da fırsata çeviriyoruz. Bunun için güneş enerjisi santrali kurulumuna yönelik kredi imkânını sağlıyoruz. Bu kapsamda sağladığımız kredilerin yüzde 22’sini siz değerli hemşerilerimiz kullandı. Hem sizlerin hem de ülkemizin dört bir yanındaki çiftçilerimizin bu kredilerden faydalanmasını ısrarla tavsiye ediyorum. Bunun için yedi yıla kadar vadede faizin yüzde 75’ini yerli malı sulama sistemini ve GES kullanması halinde ise faizin tamamını bakanlığımızın karşıladığı kredilerden yararlanarak güneş enerjisi santrali yatırımlarınızı arttırabilirsiniz.” Diye konuştu.

ŞANLIURFA’DA SANAYİ HIZLA GELİŞİYOR

Şanlıurfa’da Sanayinin hızla geliştiğini aktaran Bakan Nureddin Nebati, “Sanayinin hızla geliştiği, Şanlıurfa'mızda her geçen gün yeni yatırımlar kazanmakta ve yeni yatırımcılara kavuşmaktayız. Bizler de verdiğimiz desteklere ilaveten. Sanayicilerimizin potansiyelini arttırmak için altyapı yatırımlarını arttırmaktayız. Gıda ihtisas ve Siverek OSB'lerindeki altyapı çalışmalarını tamamlanmasıyla OSB sayısı toplam altıya ulaşacaktır.” Dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.