banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Bakan ve Urfa Vekilleri Devreye girmişti! DEDAŞ elektrikleri bırakacak mı?

DİCLE ELEKTRİK DAĞITIM, ÇİFTÇİ İLE ANLAŞTI

Elektriğe dayalı tarımsal sulamada israf düzeyinde enerji kullanılmasına rağmen, kullanılan elektriğin bedelinin ödenmemesi nedeniyle bölgenin elektrik dağıtım şirketi olan Dicle Elektrik ile yöre çiftçisi arasında uzun süreden bu yana yaşanan sorunların giderilebilmesi için taraflar arasında anlaşmaya varıldı.

TOPLANTIYA BAKAN ÇELİK DE İL VALİSİ DE KATILDI
Söz konusu anlaşma Şanlıurfa’da düzenlenen ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Eşref Fakıbaba, Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri, İbrahim Halil Yıldız, Kemalettin Yilmaztekin, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa’daki bazı sulama birliklerinin başkanları ile Dicle Elektrik Dağıtım yöneticilerinin katıldığı toplantıda gerçekleşti.

SAYAÇ TAKILMASI VE FİYAT KONUSUNDA ANLAŞTILAR
Yaklaşık 3 saat süren toplantıda katılımcılar, Dicle Elektrik Dağıtım’dan tarımsal sulama sezonundaki beklentilerini dile getirdiler. Taleplerin tümünü büyük bir sabır ile dinleyen Dicle Elektrik yetkilileri, gerekli notları alırken, söz konusu talepler ile ilgili gerekli aksiyonların alınacağını ilettiler. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yönettiği toplantının ana gündem maddesi elektriğe dayalı tarımsal sulamada bir türlü taktırılmayan elektrik sayaçları konusu oldu.
Toplantıda, tarımsal sulama yapanların elektrik sayacı taktırmalarının yanında, tarımsal sulamada kullanılan elektriğe uygulanacak fiyat konusunda taraflar anlaştılar. Varılan anlaşma gereğince, daha önce başta Diyarbakır olmak üzere diğer illerde olduğu gibi elektrik enerjisi ile tarımsal sulama yapan çiftçiler, 2015-16 tarımsal sulama sezonunda kullandıkları elektriğin ölçülebilmesi için sayaç taktıracaklar.

SAYAÇ TAKTIRMAYANA ENERJİ DE İNDİRİM DE YOK
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, İl Valisi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri ve Belediyenin yanı sıra sulama birliklerinin temsilcilerinin de katıldığı toplantıda alınan tarımsal sulamada sayaç takılması kararına uymayanlar hakkında Dicle Elektrik Dağıtım, bir dizi yaptırım uygulayabilecek. Buna göre, elektrik ile tarımsal sulama yaptığı halde gerekli ölçümün yapılabilmesi için sayaç takılmasına izin vermeyen abonelere elektrik enerjisi verilmeyeceği gibi, kampanyadan yararlandırılmayacak ve böylece kullandığı elektrik için herhangi bir indirim de uygulanmayacak. Bahse konu abonelerin 2015 ve 2016 enerji kullanım bedelleri ise, daha önceden de olduğu gibi tarımsal desteklemelerinden kesilecek.

KAYIT ALTINA ALININCA ENERJİ KALİTESİ ARTACAK
Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, dağıtım bölgesindeki illerde elektriğe dayalı tarımsal sulama yapan müşterilerinden, alınan bu kararlara uymalarını istediler. Yetkililer, sayaç takılması halinde aynı büyüklükteki bir tarım arazisinin, daha az elektrik kullanılarak sulanabileceğine dikkat çekerken, bu sayede enerji israfının da önüne geçilebileceğini belirttiler. Tüketimin kayıt altına alınmasının, arz talep dengesini de sağlayacağının altını da çizen Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, talebe göre elektrik arzı ile enerji kalitesinin artacağını, kesintilerin ise minimize edileceğini kaydettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.