banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Bakan Suat Kılıç AK Parti İl Danışma Meclisinde Konuştu

Divana Erkan Sözen, Metin Baydilli ve Tuba Pınar Demir’in seçilmesi ile başlayan toplantıya AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Kadım Gülpınar, Mehmet Akyürek, Yahya Akman, Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Dr. Abdülkerim Gök, İl Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, İlçe Belediye Başkanları, İl, İlçe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları katıldı.

 

İl Danışma Meclisi Toplantısına katılımlarından dolayı Bakan Kılıç ve Milletvekillerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “2003’te söz vermiştik. Bugün Şanlıurfa’ya spor anlamında dev yatırımlar yapıyoruz. Şanlıurfamız çok büyük hizmetler alıyor. Bakanımız ve Milletvekillerimizle taahhüt ettiğimiz 400 projenin yanında 37 ek proje ile Şanlıurfa’ya yatırımlar yapıyoruz. Teşkilat olarak kurumsallaşmayı öncelikli hedef olarak belirledik. Bunu başardık. Bölgemizde Danışma Meclis Toplantılarını tam olarak yapan il Şanlıurfa’dır. Yeni hedefimiz Sandık Danışma Meclis Toplantılarımızı gerçekleştirmektir. Bunun yanında üye çalışmalarımız ve Sandık kurulu kayıtlarımız devam ediyor. Bazı ilçelerimiz Türkiye ortalamasının üstüne çıkarken, iki ilçemiz ise ortalamanın altında kaldı. İnşallah il olarak tümden ortalamanın üzerine çıkacağız” dedi

Birlik ve beraberlik içerisinde Şanlıurfa’yı hak ettiği noktaya taşıdıklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba; “El birliği ile Şanlıurfa’ya hizmet ediyoruz. TOKİ İle kısa sürede Yeşildirek Mahallesi ve eski sanayi’de çalışmalara başlayacağız. Bu sene temel atarak kentsel dönüşümü resmen başlatacağız. Belediyemizin yeni sloganı var; Urfa’da yaşayan herkes ev sahibi olacak” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İnsanların dünyaya gelirken dil tercihinde bulunamadığını ifade ederek; “Hiç Birimiz doğduğumuz anne babamızı ve dilimiz tercih etmedik. Yaratan böyle uygun gördü. Bundan dolayı kimse kimseyi yermesin” dedi.

AK Parti olarak Samsun’da da, İzmir’de de, Mardin’de de, ülkenin her yerinde aynı sözleri kullanabildiklerini ifade eden Bakan Kılıç; “Ne mutlu bize; Türkiye'nin her tarafında aynı cümlelerle siyaset yapan bir liderin yol arkadaşıyız. Böyle olmasaydı her gittiğimiz yerde 'Acaba burada ne konuşacağız?' diye endişeleniyor olacaktık. Samsun'da konuştuğumuzu Şanlıurfa'da konuşamayacaktık. Trabzon'da konuştuğumuzu Diyarbakır'da yutmak zorunda kalacaktık. Millet ve devlet adına, beraberliğimiz adına, milli birlik ve kardeşliğimiz adına her yerde farklı söylemlerde bulunmak zorunda kalacaktık” dedi.

Şanlıurfa’nın Bakan ve Milletvekilleri ile hummalı çalışmalar yaptıklarını belirten Bakan Kılıç; “Şanlıurfa’da yapılan bu yatırımların altından Bakan arkadaşım Faruk Çelik ve Şanlıurfa Milletvekilleri ile siz teşkilatın birlikteliğinin büyük katkısı var. Şanlıurfa nasıl büyüyorsa Türkiye öyle büyüyor. Diklenmeden dik duran bir liderimiz var. Siz her seçimde dik durdunuz, dünya lideri Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destek oldunuz. Liderimiz ise tüm dünyada ezilenlerin sesi oldu” dedi.

 

Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.