banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Bakan Çelik ve Numan Kurtulmuş Şanlıurfa'dan ekonomi mesajı verdiler VİDEO

AK Psrti İl Başkanlığınca düzenlenen Kent Ekonomiler Forumuna Çalıulşma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Numan Kurtulmuş, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Milletvekillleri Seydi Eyyüpoğlu, Kasım Gülpınar, Mahmut Kaçar, Zeynep Karahan Uslu ve iş çevreleri katıldı.

Burada selamlama konuşması yapan Yusuf Eğilmez; "Böylesine önemli bir toplantının ekonomik ve iş gücü açısından zengin olan Şanlıurfa'da yapılması bir başarıdır" dedi.

 

Kent Ekonomik forumunun ilk toplantısını Gaziantep'te başlatıklarını ve Şanlıurfa'da 73. sünü düzenledikleri belirten Prof. Kurtulmuş; "Artık Ankara'dan anadolu şehirlerine yol çizme dönemi sona ermiştir. Artık her şehir kendi motorunu ve yolunu kendisini çizecektir. Bu anlamda kent Eokonomileri Forumu katkı sağalaycaktır" dedi. Rakamlarla teröre ve faize giden paraları açıklayan Kurtulmuş; "Eğer bu paralar ülke ekonomisine sağlanmış olsaydı şimdi çok farklı yerdeydik" dedi.

Çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: "Vatandaşlarımız huzur ortamının getirisini hissetmeye başladılar. Bunu kalıcı hale dönüştürdüğümüz zaman Allah'ın izniyle bu bölgenin önünü hiçbir güç alamayacaktır, hiçbir fitne ortamı bizi yolumuzdan döndüremeyecektir" dedi.

Şanlıurfa'nın inanç, turizm, tarım ve tarih açısından önemli bir şehir olduğunu belirten Çelik; "Balıklıgölü, göbeklitepesi, soğ matarı, hz. yakup kuyusu, haleplibahçesi ile turizmde rekorlara koşmamız gerekir"


Çelik, Şanlıurfa'nın geçmişte potansiyelinini iyi değerlendirilmediğini savunarak, son 10 yılda ise basamakları hızla çıktığını ve 14 milyar liralık bir yatırımın hayata geçirildiğini söyledi. Çelik; "Son iki yılda 7 Milyar TL'lik yatırım yapıldı" dedi.

VİDEO HAZIRLANIYOR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.