banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Arslan: Büyükşehir Şanlıurfa’ya yakışır proje

Yükleniciyi firmaya yer tesliminin yapıldığını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan firmanın çalışmasına fiili olarak başladığı müjdesini verdi. Büyükşehir olan Şanlıurfa’ya yakışır bir proje hazırlandığına dikkat çeken Arslan, projenin ihale aşamasının sonuçlandırıldığını kaydetti.

Arslan projenin 2. etabında yer alan 7 adet depo, 7 adet pompa istasyonu ve 29 km’lik isale hattının yapım ihalesinin de 5 Aralık’ta yapıldığını belirterek, ihale sonucunun önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi.

Konu hakkında kamuoyunu bilgilendiren Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, İçme Suyu 2.Kısım Arıtma Tesisi’nin Şanlıurfa’ya kazandırılmasında emeği geçen başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Sayın Faruk Çelik’e Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na ve şahsında DSİ’nin tüm çalışanlarına teşekkür ettiğini kaydetti.

Arslan, “İçme Suyu 2.Kısım Arıtma Tesisi kapsamında Şanlıurfa’da yeni imara açılan bölgelerde yapılması planlanan 7 adet depo, 7 adet pompa istasyonu ve 29 km’lik isale hattının yapım ihalesi 5 Aralıkta yapıldı. 5 ayrı firmanın katılım gösterdiği ihalenin ay sonunda sonuçlanacağını tahmin ediyoruz. Kentimizin büyükşehir olmasıyla birlikte tasarladığımız bu proje sayesinde kentin 30-40 yıllık su sorununu ortadan kaldırmış olacağız” dedi.

Şanlıurfalıların parasını yine Urfalılar için harcadıklarını kaydeden Habib Arslan, “Şanlıurfalıların milyon TL’sini yine Şanlıurfalılar için yere gömüyoruz. Urfalılara şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

PROJE SAYESİNDE

Mevcut içme suyu arıtma tesisinin kapasitesinin 270.000 m3/gün iken, ikinci etabın tamamlanmasıyla birlikte kapasite 600.000 m3/güne çıkarılmış olacak. Arıtma tesisiyle birlikte Dağ Eteğinde 2 adet, Maşuk’ta 2 adet, Direkli’de 1 adet, Yenice’de 1 adet, Karaköprü’de 1 adet olmak üzere toplam 7 adet depo,  7 adet pompa istasyonu yapılacaktır. Ana isale hattı 28 Bin 600 metre uzunluğundadır.

www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.