banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

AR – GE Toplantısında Anayasa konuşuldu

AK Parti İl ve İlçe AR-GE Başkanları, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kahya ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve AR – GE başkanı Nusret Urmak Başkanlığında toplanarak, yerel çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundular.

 

AR – GE başkanı Nusret Urmak tarafından AK Parti Genel Merkezde yapılan Ar-Ge Başkanları toplantısı ile ilgili bilgi verildi. Ar-Ge Başkanlığımızın Misyonu çerçevesinde İlimizde; Üniversiteler, Teknokentler ve Organize Sanayi bölgelerinde yapılan Ar-Ge çalışmalarını takip etmek, Yeni fikirleri, Yenilikçi Projeleri ve Mucitleri Ar-Ge destekleri konusunda bilgilendirmek, İl ve bölge kalkınması ile ilgili uygulanabilir projeler üretmek ve bu konuda Akademisyen, Sivil toplum Örgütleri ve Kanaat Önderlerinden oluşan düşünce grupları oluşturmak için önemli roller üsteleneceklerini belirtti.

TBMM’de sürdürülen Anayasa çalışmaları hakkında bilgilendirme yapan Urmak; “Mevcut anayasa ihtiyaca cevap verecek durumda değil. Tam sivil, tam katılımlı bir anayasa çalışmaları AK Partinin talebi ile TBMM’de sürdürülüyor. Yeni anayasa ile birlikte Türkiye’de daha da güçlenmiş ve daha da özgür bir yapıya kavuşmuş olacak. Anayasa çalışmalarının bir an önce sonlandırılması ile başta Şanlıurfa’mız olmak üzere ülkemizde sevinçle karşılanacaktır” diyerek Başbakan Recepğ Tayyip Erdoğan’ın politikalarını halka anlatmak için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

 

Başkanlık sistemi ile ilgili de Şanlıurfa AK Parti teşkilat üyelerine yönelik bir çalışma gerçekleştireceklerini belirten Urmak; “17 Mart saat 13:00’de başta Şanlıurfa olmak üzere Türkiye’de 17 ilde  aynı saate “Başkanlık sistemi” ile ilgili konferans düzenlenecektir. Şanlıurfa’da teşkilat içi eğitim çalışması şeklinde gerçekleşecek olan toplantıya Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Anayasa Hukuku  Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Adnan Küçük bizleri bilgilendirecek” dedi.

 

Belirlenen hedeflere ulaşmak için AR-GE ve inovasyon çalışmalarının önemine dikkat çeken Urmak; “AR – GE Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Soylu’nun ifadesi ile Tüm bu hedeflerin hayata geçirilmesi için AR-GE ve inovasyon çalışmaları hayati bir öneme sahiptir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.