banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Ekonomi Başkanı Hıdır Toprak

Aney kalk zılgıt çal, Hilvan'a su geliyor
Hilvan Belediyesi tarafından uzun zamandan beri projesi hazırlanan ve yılan hikâyesine dönen içme suyu projesi nihayet sonuç vermeye başladı. Belediye tarafından altyapı çalışmaları daha önceden başlanan ve İller Bankasına sunulan proje programa alındı.



Programa alınan Hilvan İçesi içme duyu inşaat projesi önümüzdeki Kasım ayının 15 in de Ankara’da ihaleye çıkacak. İller Bankası Anonim Şirketi Altyapı Uygulama Dairesi Başkanlığından tarafından açıklanan ihale kararı Hilvan Belediyesine gönderildi.



Konu ile ilgili açıklama yapan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık “ 3. seneye girdiğimiz başkanlık dönemimizde Hilvan’ın en büyük sorunu olan içme suyu projesini hayata geçirebilmek için büyük uğraşlar verdik. Bugün itibarı ile bu uğraşlarımız sonuç vermeye başladı. Önümüzdeki ayın ortalarında Ankara’da İller Bankası Anonim Şirketi Altyapı Uygulama Dairesi Başkanlığı tarafından içme suyu ile ilgili projemiz açık ihale usulü ile ihale edilecek. İhale sürecinden sonra en kısa zamanda çalışmalarımıza başlayacağız.



İlçemizde mevcut içme suyu şebekesi yaklaşık 60 yıllık bir şebeke. Çok eski ve artık ihtiyaca cevap veremeyecek şekilde. Mevcut olan su, eski şebekedeki kaçak ve çürümeler nedeniyle yeniden yerine altına inmektedir. Bu durum karşısında yaz aylarında ilçe halkı büyük sıkıntılar yaşamaktaydı. İlçe halkının su ihtiyacını takviye kuyularla ve su tankerleriyle karşılanıyordu. İnşallah en kısa zamanda bu manzaralar tarihe karışacak. Başta şebeke değişimi yapılacak ve ardından arıtma tesisinin inşaatına başlayacağız. Çalışmaların ilçemize şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” dedi.



Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, içme suyu projesinin hayata geçirilmesi ile ilgili olarak yapılacak olan ihale ilanını ilçe merkezindeki İnönü caddesine pankart asarak ilçe halkına duyurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.