banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Akziyaret Köyü Talebe Yurdu temeli atıldı VİDEO

Akziyaret köyündeki hayırseverlerin desteğiyle Akziyaret Köyü Talebe Yurdu'nun temeli, Ak Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, Karaköprü Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi, İl Müftüsü İhsan Açık, Adıyaman İl Müftüsü adına Abdullah Kırmızı, Şanlıurfa’nın Tanınan Hocalarından Mustafa Kılıç Hoca, Akziyaret Köyü Jandarma Komutanı,  Köy Muhtarı Ahmet Yetimoğlu, Mimar Hakan Şen, Badıllı Aşiretinin ileri gelenleri ve köydeki vatandaşlarının da katıldığı törenle atıldı.

Akziyaret Köyü Talebe Yurdu'nun Temel atma programı Mustafa Badıllı Hocanın Kur’anı Kerim Tilaveti okunmasıyla başladı. Akziyaret Köyünde yapılacak olan Talebi Yurdu’nun temeli hakkında Mimar Hakan Şen bilgiler verdi. Şen yaptığı konuşmasında, ‘’1732 metre kare arsa üzerinde zemin ve iki normal kat olmak üzere 3 kattan oluşmakta olup, 300 metre taban oturumuna sahip, Toplam inşaat alanı 900 metre kare, Yurt İnşaatı yaklaşık 40 talebe kapasitesine uygun olup maliyeti 500 bin türk lirası olduğunu ifade etti.

Mustafa Kılıç Hoca ise, Talebe Yurdu’nun Temel atma Töreninden önce Kur’an’ı Kerim’de bir dua okudu.

Ak Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit törende yaptığı konuşmada ‘’ Öncelikle bu ilim ve irfan yurdunun açılışına destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu arsayı bağışlayan Mehmet Badıllı kardeşimize de teşekkür ediyorum. Geleceğimiz için, geleceğimizin çocukları için bunlar çok önemlidir. Biliyorum ki Ak ziyaret beldemiz de özellikle Badıllı ailesinde çok kıymetli ve büyüklerimiz bulunmakta burada gerçekten Kur’an-ı Kerim Kursunun açılışında herkesin katkısı ve büyük emekleri vardır. İnşallah Kur’an kurslarımız her gün daha fazla açılacaktır. Bizler 28 Şubatları unutmamamız lazım. 28 Şubatlarda bizlere yapılan ve imamlı, inançlı kesime yapılanları unutmamız gerekiyor. Kur’an kurslarımız kapatıldı, başörtülülere el atıldı bunlar doğru değil mi? Ama Allah’a hamdolsun ki bugün Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir başbakanımız var.  Ve onun kurmuş olduğu bir partisi ve ekibi var. Allah’a hamd ediyorum ki bu Kur’an kurslarımız gün geçtikçe artacaktır. Ve imamlı neslimiz, gençliğimiz daha güçlenerek gelecek burada tekrardan Badıllı ailesine, Ak Ziyaret halkına, Muhtarımıza, çok değerli Mustafa hocamıza ve bu arsayı bağışlayan kardeşimize de teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi’ de,  ‘’ Dünya gelip, geçicidir. Baki olan gerçekten gök kubbe’de bir seda, dolayısıyla bu hizmetlerde geleceği şekillendiren, geleceğe inancımızı taşıyacak dinine, inancına değerine, toplumuna hizmet edebilecek insanımızı tüm kötülüklerden alıp, gelece bir güvenle taşıyabilecek yurtların, Kur’an kursların kültür merkezlerin temel atması da çok önemli,  onlara katkı sunmak ta bir o kadar önemli olduğunu düşünüyorum’’ Dedi.

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Açık’ta, ‘’ Bir Beldeyi, bir köyü, bir mahalleyi, dıştan bakılınca oranın bir mümin, bir Müslüman yurdu olduğunu camisinden ve Kur’an’a hizmet eden müessesinde belli olur.

Nur Camiası abilerinden Mustafa Kılıç, Adıyaman İl Müftüsü adına Abdullah Kırmızı, Ak Ziyaret Köyü sakinlerinden Mehmet Badıllı, Hacı İlyas Badıllı, Ak Ziyaret Köy Muhtarı Ahmet  Yetimoğlu, Ramazan Can birer konuşma yaparak Ak Ziyaret Köyünde yapılacak olan Talebe Yurdu’nun açılışına katılan ve emek veren herkese teşekkür ettiler.

Katılımcılar Akziyaret Köyünde Yapılacak Olan Talebe Yurdu için kampanya başlatıp, kendilerine verilen beyaz zarfın içersine herkes gönlünce maddi destekte bulundular.

Ak Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ve Hayırseverlerle birlikte botuna basarak Akziyaret Köyü Talebe Yurdu'nun inşaatının temelini attılar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.