banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Akabe yolu ile ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Akabe yoluyla ilgili yazılı soru önergesi verdiğini yapmış olduğu açıklamayla duyurdu. CHP’li Aydınlık, “Şanlıurfa’mızın kanayan yarası haline dönüşmüş, kördüğüm haline gelmiş Akabe yoluyla alakalı yazılı soru önergemizi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduk, umarım en yakın zamanda konuyla alakalı hem yanıt hem de sonuç alırız. Bir Urfalı olarak bu konuda tek temennim; Akabe yolunda kazalar yaşanmasın, artık yeter; insanlarımız yaralanmasın, hayatını kaybetmesin” sözleriyle yetkililere tepki gösterdi.
SÖZ KONUSU URFA’YSA GÖRMEZDEN GELİYORLAR
Şanlıurfa’da yaşanan sorunlara iktidarın çözüm üretemediğini ifade eden CHP’li Aydınlık, “Şanlıurfa merkezinde ve ilçelerinde yaşanan sorunları liste yapmaya çalışsak listenin sonu gelmez; çünkü her soruna her gün bir yenisi daha ekleniyor. İktidar temsilcileri söz konusu Urfa’ysa görmezden geliyorlar; sorumlu olanlar, sorunu çözecek icra makamında oturanlar, iktidardan Urfa’yı temsil edenler görmedim, duymadım, bilmiyorum diyorlar. Şu Akabe yolunda kaç kaza yaşandı, kaç yurttaşımız yaralandı, kaç yurttaşımız vefat etti? Üzülmemek, kızmamak, öfkelenmemek elde değil; gerekli önlemler alınıp kazaların önüne geçilebilecekken bunun yapılmamasına, kimsenin sorumluluk almamasına öfkeleniyorum. Umarım bu sorunun çözülmesine katkı sağlayacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

İŞTE O SORU ÖNERGESİ:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA,

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim. 28.10.2021                                                                                                           

Aziz AYDINLIK/ Şanlıurfa Milletvekili

Şanlıurfa’da ne yazık ki kazaların önü alınamıyor ve belli noktalarda yaşanan kazalarda ayda onlarca vatandaşımız hayatını kaybediyor ya da yaralanıyor. Bu noktalardan biri de Akabe yolu; bu yolda ne yazık ki neredeyse her gün trafik kazası yaşanıyor. Organize Sanayi Bölgesi, Oto Galericiler Sitesi, Evren Sanayi Sitesi, Gıda Sanayiciler Sitesi ve TOKİ yerleşkesinden yüz binlerce nüfusun kullandığı bu yolda gerekli çalışmaların yapılmadığı her saniye kentimiz ve hemşerilerim için büyük bir kayıptır.

                Bununla beraber akabe yoluyla bağlantılı Kuzey Batı Çevre Yolu’nun da tamamlanmamış olması ne yazık ki yoğunluğu ve kaza riskini daha da arttırıyor.

                Bu bağlamda;

  1. Şanlıurfa şehir merkezinden Evren Sanayi Sitesine giden ve Akabe Yolu olarak bilinen bölgede kazaların önlenmesine dair herhangi bir çalışmanız var mıdır?
  2. Şanlıurfa – Gaziantep Yolu’nun Akabe kısmında ilgili bölge müdürlüklerinizin ve ilgili belediyelerin herhangi bir ortak çalışması var mıdır?
  3. Bahse konu yolla alakalı planınız nedir?
  4. Akabe yolunda 2021 yılı içerisinde 28 Ekim tarihine kadar kaç kaza kayıtlara geçmiş, kaç vatandaşımız bu kazalarda vefat etmiştir?
  5. Kuzeybatı Çevre Yolu’nun Ekim 2021 tarihi itibariyle yüzde kaçı tamamlanmıştır?
  6. Kuzeybatı Çevre Yolu’nun planlanan bitiş tarihi nedir?


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.