banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Ak Parti Merkez İlçe’nin Mahalle Toplantısına Yoğun İlgi

Her hafta bir bölgede mahalle başkanlarının, muhtarların, ilçe yönetiminin, yürütme kurulu üyelerinin, belediye meclisi üyelerinin ve yoğun işleri olmadığı zaman ise milletvekillerinin katılımıyla Ak Parti Şanlıurfa Merkez İlçe’nin haftalık rutin toplantıları yapılıyor.

Bu haftaki Haftalık rutin toplantısı İpekyol Mahallesinde bulunan Yekbun Gerger Delibalta Taziye Evi'nde gerçekleşti.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı Ak Parti Merkez İlçe'nin haftalık rutin mahalle toplantısına, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Ak Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Ağar, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba,  Ak Parti İl Başkan Yardımcıları, Ak Parti Merkez İlçe Başkan yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Şanlıurfa Ak Parti Belediye Meclisi Grup Başkanı Adil Saraç, İpekyol Mahalle Muhtarı, Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı, Direkli Mahalle Muhtarı, Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı, Devdeyşti Mahalle Muhtarı, Yakubiye Mahalle Muhtarı, Akşemsettin Mahalle Muhtarı, Süleymaniye Mahalle Muhtarı, Mahalle Başkanları ve Partililer katıldı.

Toplantıda, her mahallenin kendi bölge sakinleri, bölge ile alakadar soru ve sorunlarını aktardı. Soru ve sorunların bir kısmı toplantıya katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar tarafından yerinde çözülmeye çalışıldı, bir kısmı içinde not alındı ve değerlendirilmeye alınmak üzere kaydedildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Ağar, Şanlıurfa'yı kazanmak için gece, gündüz demeden çalışmaya devam ettiklerini, bu sebeple siyasetin temelini teşkil eden yerel siyaset için haftalık rutin mahalle toplantılarının ve Aylık Danışma Meclisi toplantılarını çok önemsediklerini belirtti. AK Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanlığı olarak bundan sonra çalışmalarımızı daha da hızlandıracağını kaydeden Ağar, bundan sonra her hafta boyunca bir aksilik çıkmadığı takdirde Mahalle Danışma Meclislerini de her hafta yapacaklarını belirtti. Ağar, Siyaseti tabana indirdiklerini, bu sayede hem seçime hazırlık hem de siyasetin esasını teşkil eden seçmenlerle birebir diyalog içinde olduklarını ifade etti.

Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez İse, '' Bu güzel programı hazırlayan Merkez İlçe Teşkilatına Çok teşekkür ediyorum. Toplantıya Katılan Başta Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar'a, Büyükşehir belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya, Merkez İlçe Teşkilat Başkanına ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Belediye Meclisi Grup Başkanı Adil Saraç'a, Mahalle Muhtarlarına, Mahalle başkanlarına ve Partililere teşekkür ederim.'' Dedi.

Toplantıda söz alan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ise, hafta sonunda bu güzel taziye evini dolduran partililere teşekkür ederek sözlerine başladı. AK Parti iktidarının son 10 yılda ülkeyi nereden nereye getirdiğine kısaca değinen ve teknik örnekler veren Kaçar, Güncel genel konulara da değindi. AK Parti iktidarı tarafından uygulamaya konulan çözüm sürecinden, bununla beraber yapılan eski uygulamalar ve bu uygulamaların görüntülerinden bahsetti. Türkiye'deki yerel siyasetin önemini de vurgulayan Kaçar, aynı iradenin şimdi Şanlıurfa'yı dertlerinden, sorunlarından kendi içinde yaşadığı kısır çekişmelerden kurtarmak için Şanlıurfa'yı yönetmeye talip olduklarını ve görevin üstesinden gelebilecek kapasitenin AK Parti Merkez İlçe teşkilatında fazlasıyla mevcut olduğunu belirtti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'da, '' Merkez İlçe Teşkilatının hazırlamış olduğu bu toplantıdan, sizlerin arasında olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Ben sizlerden hiçbir zaman ayrı olmadım, hep sizlerle beraberdim. Gerek her sabah bir mahalleyi gezdiğimde mutlaka bir muhtar arkadaşımızla birlikte, gerek mahallelilerle beraber hep içe içe olmuşumdur. Bizler belediye olarak elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Bizim için hiçbir mahallenin, öteki mahalleden üstünlüğü yoktur, olamaz da hizmet bakımında, şimdi Allah’a şükürler olsun bazı mahallelilerimizin yavaş yavaş sorunları çözülmeye başlıyor. Umarız ki bu çalışmalarımız daha hızlı bir şekilde sonuçlanarak Şanlıurfa'mızı en güzel yerlere getireceğiz Dedi.

Daha sonra toplantıya katılan mahalle sakinlerini, kendi mahallelerindeki sorunları anlattı. Süleymaniye mahalle oturan bir vatandaş, ''Bizim Süleymaniye Mahallesinin yolları gerçekten çok dar, Özellikle akşam olduğu zaman yollarımız çok dar oluyor. Ayrıca kaldırımlarımız çok kötü ve okullar dağıldığı zaman öğrenci çocuklarımız o dar yollarda evlerine gelmeye çalışıyor. ve Ulaşımda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bunlarla ilgilenirseniz çok memnun oluruz.'' Dedi.

Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, '' Süleymaniye mahallesindeki vatandaşımız haklı bunları not alıyoruz. Allah'ın izniyle bu sorunlarınızı çözmeye çalışacağız.'' Dedi.

İpekyol Mahallesindeki bir vatandaş ise, ''Urfa'mızın belirli mahallelerine bir kütüphane yapılmasını, bu sayede insanlarımızın okuyarak, gençlerimizin kendini geliştirerek, vatanımıza ve ülkemize daha fazla katkıda bulunması için mahallemize ve diğer mahallelere kütüphane yapılmasını istiyoruz.'' Dedi.

Akşemsettin Mahallesindeki bir vatandaş’da, ''Akşemsettin, Direkli, Akabe'de bir sorunumuz var. Bu sorunumuz ise bu üç sınırın tam ortasında DEDAŞ binası var. Oraya bir okul veya bir park yapılmasını istiyoruz.'' Dedi.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Bu soru üzerine benim cep telefonum sizde var, hafta içi bir görüşelim. Bu konu ile DEDAŞ Yetkililerinden bir randevu alıp, görüşeyim. Yoğun bir şekilde hepimiz bu süreci bir takip edelim. Çünkü yüksek gerilim hatları geçiyor mutlaka bunun önüne geçilmelidir.'' Dedi.

Ahmet Yesevi Mahallesindeki bir vatandaş ise, '' Çevre yollarımız ne zaman hizmete açılacak, Çünkü çalışmalar şuanda gözle görülüyor. Ondan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum. Mahallemizde ve diğer tüm mahallelerde hırsızlık olayları baya arttı bunun için güvenlik sistemi ile ilgili bir şey düşünüyor musunuz?  Pazar yerimiz de ayrıca şuanda elverişsiz bunun için çalışmalar yaparsanız çok sevinirim.'' Dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba bu konu ile ilgili olarak, '' Muhtarlarımızla bir araya gelip konuşalım. Burası için nasıl bir çalışma yapalım diye, mesela oraya bir halı saha yapalım. Yine yeni yapacağımız semt Pazarı’nın yanına yine bir halı saha yapmayı düşünüyoruz. Şuanda zaten bir kadın destek merkezi yapıyoruz. Orda zaten bir Halı Saha ve Havuz var. Farkında iseniz hiçbir ayırım yapmadık. Açık suyu stabilize yaparak çevre yolunu açacağız inşallah buda hazirana kadar hazır olur. Sayın Bakanımızla bu yolu karayoluna bağlayıp, Akabe'ye geçişi sağlayacaktır.'' Dedi.

Taşeronlara Müjdeli Haber...

Merkez İlçe'nin düzenlemiş olduğu haftalık rutin mahalle toplantısında söz alan bir vatandaş milletvekili Mahmut Kaçar'a kendisinin devlet memuru olduğunu ancak kızının bir taşeron işçisi olduğunu kızı gibi diğer kamu kurumunda çalışan Taşeron işçiler için herhangi bir çalışma yapacak mısınız? Diye bir soru yöneltti. Bu soruya Vekil Kaçar, ''Şuanda Meclis'te hükümet adına böyle bir çalışma var ve bende bu ekibin içersin de biriyim. Asgari ücretle ilgili olarak doğrudur, istenildiği yerde olmadığını, olması gereken yerde olmadığını, hepimiz biliyoruz. Ama şu konuda emin olunuz ki? Ak Parti iktidara geldiği günde bir asgari ücretlinin satan alma gücüyle bugün kü satın alma gücü arasında çok ciddi bir fark var. Mesela 10 yıllık Ak Parti iktidarında asgari ücretlilere, bütün çalışanlar içersin de en fazla artış olarak yapılan sürekli asgari ücretliler de olmuştur. Niçin? Çünkü bunların maaşı düşük, bunlar toplumun içersin de çalışan en mağdur kesim, Ak Parti'de mağdur ve mazlumun sesi olma adına iradesini hayata geçirmiş bir kadro ondan dolayı bu konu çok güzel, en son 2011 yılı sonunda biliyorsunuz asgari tespit komisyonu çalışma bakanı bünyesinde yapılıyor. Sayın Çalışma ve Sosyal Güveni Bakanı Faruk Çelik başkanlığında memurlara yüzde 3'lük zam verildi, buda yıl olarak yüzde 6, Asgari ücretlilere ise yüzde 12,7 verildi. Asgari ücretlinin vergiden muaf tutulması yönünde çalışmalarımız var. Allah nasip ederse bunu başara bilirsek bu asgari ücretlilerin maaşlarının en az yüzde 20 gibi bir artış söz konusu, bu birinci kısım, Yine şuanda yaptığımız bir yasal çalışma taşeronlarla ilgili yasa tasarısı hazırlandı. İnşallah hazirana kadar yasalaşır.

Birincisi, ''Ücretlerini şirketi devre dışı yapıp, direk çalıştıkları kurum üzerinde maaşlarını direk alınması.''

İkincisi, ''Mesai saatleri ile ilgili, biliyorsunuz bu iş kanununa göre günde 9 saat olması gerekiyor en fazla, 9 saati geçtiği an da ücretlerinin otomatik olarak kurum tarafından ödenmesi gerekiyor. Çünkü çalıştığı saatin bedelini almalıdır. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz.

Üçüncüsü, ''Şimdi taşeron firmalarda çalışanlar yıl sonunda şirketler tarafından 1 günlük çıkış verilip, kıdem tazminatı ödememek için bir formül bulmuş. Bir kişi bir yerde 10 yılda çalışsa, 15 yılda çalışsa işten çıktığı zaman kıdem tazminatı alamıyor. Yeni yapacağımız yasal düzenlemelerde bu arkadaşlarımıza ilgili geniş forum oluşturulması ve bir kişi bir yıl dahi çalışmışsa işten çıkacağı zaman kıdem tazminatını almasını sağlayacak bir yasal düzenleme Haziran'da yapılacaktır. Hazirana kadar Sayın Bakanımız Faruk Çelik Bey'in önderliğinde bir yasal düzenleme çalışması var. İnşallah bu yasalaştığı zaman bir kısım mağduriyeti gidermiş oluruz.'' Dedi.

Milletvekili Mahmut Kaçar ayrıca Karakoyun deresi ile ilgili olarak, ''Karakoyun deresinden su akıtılabilmesi için kısmen valiliğin, kısmen belediyemizin yaptığı bir çalışma var. Belediyemiz Karakoyun Deresinin sağlı, sollu olarak peyzaj ve yeşillenme çalışmaları ile ilgili ihalesini yaptı. Suyun akıtılabilmesi ile ilgili de şuanda son aşamaya geldik. Biz bununla ilgili çalışmalarımızın son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Bu çalışmalar neticesinde Şanlıurfa'da 11 bin kişinin çalışabileceği kadar bir iş müracaatı oldu.'' Dedi.

Hacı Bayram Mahallesinde oturan bir vatandaş ise, Her mahalle'de bir okulun olduğunu, fakat kendi mahallelerinde ise hiçbir okulun olmadığını bunun için Hacı Bayram mahallesine bir okul yaptırılması istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba bu soru için, ''Hacı Bayram mahallesinde bulunan yahonun ahırını olduğu yeri bizler imara işlemişiz. Gerçektende Hacı Bayram mahallesinin parka ve okula ihtiyacı var. Bunun için çalışmaları en kısa zamanda yapacağız.'' Dedi.

İpekyol Mahallesinde bulunan Yekbun Gerger Delibalta Taziye Evi'nde faaliyetlerin bahsedildiği soru ve cevap şeklinde katılımcılara çay ve acı kahve ikram edilerek, hatıra fotoğrafı çekildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.