banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Ak Parti Mahalle Danışma Meclis Toplantısı Devam Ediyor

2013 yılının Mahalle Danışma toplantısının bu ay üçüncüsü Direkli Mahallesinde gerçekleşti.

 

 

Yapılan mahalle toplantısına, Ak parti Şanlıurfa milletvekili İ.Halil Özcan, Ak parti merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Emin İzol, Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Direkli Mahalle Muhtarı Mehmet Kestop, mahalle başkanı Fadıl Çoban, Mahalle Muhtarları, Mahalle Başkanları ve Direkli Mahallesindeki vatandaşlar katıldı.

 

 

Mahalle Danışma Meclisinin açılış konuşmasında Şanlıurfa Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, ‘’Ak Parti Merkez İlçe’nin mahalle danışma toplantısına katılan herkese teşekkür ediyorum. ‘’Bizler mahalle danışma toplantımızda vatandaşlarımızla bir araya gelip, sorunlarını ilgili mercilere iletmeleri yönünde toplanıp fikir, alışverişinde bulunuyoruz. Mahalle Danışma Meclislerini her mahalle’ye kuruyoruz. Mahalle Danışma Meclislerinde zamanı olduğunda Milletvekillerimizle, Belediye başkanımızla, İl başkanımızla, bütün teşkilatımızla birlikte gelip, buradaki mahalle yönetimlerimizle birlikte, mahallemizde sorunları, mahallemizdeki problemleri yerinde alıp, ilgili mercilere aktarıyor. Aynı zaman da mahalle yönetimlerimiz, mahalle başkanımız Fadıl Çoban’a dedik ki mahalle yönetimlerimiz özellikle mahalledeki esnaflardan oluşsun ki mahallenin bütün dinamitleri ile bizler hep beraber iç içe olalım. Bu anlamda mahallenin esnafı yönetim kurulunda olacak ki biz mahallenin dinamitleri ile iç içe olalım. Dolayısıyla mahalledeki problemlerini aynı zaman da, mahallede olan sıkıntıları aynı anda haberdar olalım diye mahalle yönetimlerimizi bizler mahalle esnafımızdan oluşsun diye bizler özellikle gayret ettik. Birkaç mahallemizin problemleri vardı. Bizlerin merkez ilçe yönetimindeki arkadaşları bizler koordinatör atadık. Ve bunlar yerinde tespit ettiler. Dolayısıyla bizler bunu tamamlamış olduk. Ve üçüncüsü düzenliyoruz. Birincisi Sayın Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba birlikle Mancı mahallesin de buhara mahallesi gibi o bölgedeki vatandaşlarımızla yaptık. İkincisi geçen hafta arkadaşlarımızla birlikte İl Başkanımız Yusuf Eğilmez,  Milletvekilimiz Sayın Mahmut Kaçar’la ve Belediye Başkanı Dr. Ahmet Fakıbaba ile birlikte yaptık. Ve bugün üçüncü olan Direkli mahallesinde Yaptık. Ak Parti demek Adalet demek, Ak Parti Demek bu ülkenin ferahı demek, Ak Parti Demek çocuklarımızın geleceği demek, Ak Parti Demek özgürlük demek, Ak Parti Demek Barış demektir’’ Dedi.

 

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili İ.Halil Özcan’da, ‘’Gerçekten sizinle bir araya olmak, sizin sorunlarınızı dinlemek sizin beraber samimi bir aile ortamında olmak hepimizi mutlu ediyor. Buda bizlerin birinci görevidir. Çünkü Ak Parti’nin Sayın Başbakanımızın bu duruma gelmesindeki en büyük gizli kahramanlar halktır, sizlersiniz, mahalle temsilcilerimizdir. Ve Türk milletidir. Gerçekten hem Müslüman’ız diyoruz, kitabımızda da tüm müminler kardeştir diyor. Ama maalesef birçok fitneye, nefsimize, şeytana uyup, düşman gözüyle birbirimize bakmaya çalışıyoruz. 30 yıldır şuanda çektiğimiz bir sorun var. Hepimiz bu konuda aynı fikirdeyiz. Gerçekten samimi bir başbakan, siyasetçi bir arkadaşımız elini uzatmış zehir bile olsa içerim yeter ki bu sorun bitsin diyor. Neye mal olursa olsun, Sayın başbakanımızdan dualarınızı ve desteklerinizi esirgememelerinizi istiyoruz. Çünkü üstünlük ırklarla değil, yalnız Allah’a yakın olmakla üstünlük olur. Bizler hepimiz kardeşiz Allah’a şükür, Müslüman’ız. Bunun için Müslüman gibi yaşamalıyız. İçimiz başka, dışımız başka olmamalıyız. Şimdi özellikle bu sürece kesinlikle sahiplenmeliyiz. Direkli mahallesi sakinlerini Ak Parti’ye üyemi değil mi bilmiyorum. Ama üye değiller ise hemen üye olmalarını temenni ediyorum. Özellikle Halkımızdan, esnafımızla birlikte güç birliği gerekiyor. ‘’Dedi.

 

 

Ak Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen’de; ‘’Direkli halkıyla birlikte olmaktan son derece mutluyuz. İlçe başkanımıza teşekkür ediyoruz böyle bir toplantı yaptığı için, Direkli mahallesinin sakinleri şimdi Türkiye şuanda çok önemli günler yaşıyor. Çözüm süreci denilen bir süreci başbakanımız başarı ile yürütüyor. Bu çözüm sürecine hepimizin sahip çıkması lazım. 80 seneden beri bu ülkede sağcı, solcu, Kürtçü, Türkçü, alevi, suni gibi ayrıştırmalar yapılarak ülkede birçok kavgaya sebep olundu. Fakat başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu tam 10 senelik süreçte birçok pozitif yol kat etti. Bu kavgalar artık bitirildi. Devlet Bundan Böyle Halkının hizmetinde olacak. Ve öylede oluyor. Bu kavgalar artık bitiriliyor. Bu çözüm sürecinde Ak Parti’ye, Hükümete, Devletimize bütün bağlılığımızla sahip çıkmamız gerekiyor. Bu sürecin kazasız,  belasız provokasyonlara gelmeden salim bir şekilde sonuçlanması lazım. Çözüm sürecine dört elle sarılmamız gerekiyor. Önümüzde çok güzel günler bizleri bekliyor. Bundan emin olabilirsiniz.’’ Dedi.

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol’ da, ‘’ 9 yıldır geldiğimiz günden beri Direkli Halkının gündeminde olmuşuz. Bundan sonra da bu birlikteliğimiz bu hizlerimiz inşallah devam edecektir. Sağ olsun ilçe başkanımız bizleri davet etti. Bizlerde geldik. Buradaki mahallenin problemlerini nelerdir, bizlerin burada yapması gereken hizmetler nelerdir, mahallenin sıkıntıları nelerdir. Bunu hep birlikte inşallah çözmeye çalışacağız.’’ Dedi.

 

Direkli mahallesinde gerçekleşen mahalle Danışma Meclisi toplantısında Vatandaşlar sorunlarını aktardı. Milletvekili İbrahim Halil Özcan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit ve Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol kimi zaman sorunlarına cevap verdi, Kimi zaman ise not tuttular.

 

 

Yaklaşık olarak iki saat süren Mahalle Danışma Meclis Toplantısının ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.