banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Rogers Kassım Mato robotik otomasyonlarla maksimum verime ulaşacak Çanakkale Geçilmez

Başbakan Yıldrım'dan ABD'ye: “Bu terörist başını korumaktan vazgeçin”

Başbakan Yıldırım, Fethullah Gülen’in iadesi ilişkin, ABD’ye 4 dosya gönderildiğini söyleyerek, “Bu terörist başını korumaktan vazgeçin.” dedi.

ABD’nin, Fethullah Gülen’in iadesi ilişkin tavrını eleştiren Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: “17-25 Aralık darbe girişimi dediğimizde burun kıvırıyorlardı. Önümüze engeller çıkarıyorlardı. FETÖ'nün militanları korunuyordu. Bugün istisnasız herkes, tüm dünya bunların ne kadar tehlikeli, silahlı bir örgüt olduğunu bir kez daha görmüştür. Şimdi, Cumhurbaşkanımız da ben de terörist başının iadesi için ABD'ye çağrımızı yaptık, dosyamızı gönderdik. Adalet Bakanı dosyayı gönderdi. 4 tane dosya gönderildi. Kanıt sunun diyorlar, görünen köy kılavuz ister mi? İstemedikleri kadar kanıtı önlerine koyacağız.”

“Bu terörist başını korumaktan vazgeçin”

ABD’ye eleştirilerini sürdüren Yıldırım, “ABD'li dostlarıma sormak istiyorum 11 Eylül'de İkiz Kuleler indirilirken teröristleri isterken kanıt mı sordunuz, Bin Ladin için kanıt aramazken, FETÖ için kanıtlar ortadayken neden ısrarla kanıt istiyorsunuz? Bu terörist başını korumaktan vazgeçin. Size faydası yok, İslamiyete faydası yok. Hiç kimse kusura bakmasın, bu paralel terör örgütü artık hiçbir ülke için elverişli bir maşa değil. Hiç boşuna ekmek, su vermeyin, beslemeyin, külfet çekmeyin. Jiletle kazır gibi kökünü kazıyacağız. Değil paralel terör örgütünü Haşhaşileri, hiçbir bölücü terör örgütü bir daha bu aziz millete bu büyük devlete Türkiye'ye ihanet etme cüreti gösteremeyecek.” dedi. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.