banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye

Urfa Yine yaptı yapacağını! Dört Partiyi bir araya getirdi!

Son zamanlarda siyaset arenasında esen sert rüzgarı Şanlıurfa ters yüz etti. Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan AK Parti, CHP, HDP ve MHP'yi bir araya getiren Urfa oldu! 4 partiyi Urfa üzerinde birleştiren bakın ne oldu ?

AK Parti, CHP ve MHP, Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesi için ayrı ayrı hazırladıkları kanun tekliflerini, TBMM Başkanlığına sundu. HDP destek verince teklif TBMM İçişleri Komisyonu'nda oybirliğiyle kabul edildi. 
Üç partinin teklifi de "Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası Verilmesi Hakkında Kanun Teklifi" adını taşıyor. AK Parti'nin kanun teklifi, Grup başkanvekilleri Nurettin Canikli, Bülent Turan, İlknur İnceöz, Naci Bostancı ve Coşkun Çakır ile AK Parti'li milletvekillerinin imzasını taşıyor.

CHP kanun teklifini Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP de Grup başkanvekilleri Erkan Akçay ve Oktay Vural imzasıyla TBMM Başkanlığına sundu. Kanun tekliflerinin gerekçesinde, İstiklal Savaşı'nda Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'nın önemli yeri bulunduğuna işaret edildi.Gaziantep ve Kahramanmaraş'ın, aynı zamanda İstiklal Madalyası ile taltif edildiğinin anımsatıldığı gerekçelerde, Şanlıurfa'da başlatılan bağımsızlık mücadelesinin kazanılmasının, tüm yurtta başlatılan milli hareketler için de ilham kaynağı olduğu vurgulandı.

Gerekçelerde, "Teklifimizle İstiklal savaşımızda şehir halkının verdiği destansı mücadele ile büyük kahramanlık göstermiş olan Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesi hususu yüce Meclis'in takdirlerine sunulmuştur. Şanlıurfa'nın İstiklal Madalyası ile taltifi gecikmiş bir hakkın teslimi olacak, madalya Şanlıurfa'nın manevi şahsında tüm Türkiye'ye verilmiş olacaktır" denildi.

KOMİSYONDA OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesine ilişkin yasa teklifi, TBMM İçişleri Komisyonunda kabul edildi. Komisyonun HDP'li üyeleri İstanbul milletvekilleri Hüda Kaya ve Celal Doğan da verdikleri önergeyle, teklifin komisyon gündemine alınmasını ve görüşülmesini destekledi. Teklif, oy birliğiyle kabul edildi. Teklif, Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği destansı mücadeleyle büyük kahramanlık gösteren Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesini içeriyor.

Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesi, TBMM Genel Kurulunun gündeminde bulunan Torba Yasa Teklifi'nde yer alıyor. Ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 11 Nisan'da Şanlıurfa ziyaretine yetiştirilmesi amacıyla teklifin, ayrı bir düzenleme olarak bugün Genel Kurulda görüşüleceği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.