banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

AK Gençlik Kongresini Gerçekleştirdi VİDEO
İl Yönetiminden Ahmet Aslan, Gençlik Kollarından Mehmet Çalışkan, Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyesi Samet Özdemir, Genel Merkez Gençlik Kollarından Zeynep Müjde Sakar, oy birliği ile divan teşekkülüne seçildiler. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan kongrede dilek ve temenniler konuşması oldu.

Kürsüye ilk olarak gelen Gençlik Kolları Başkanı Av. Osman Uludağ, son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek; “Öncelikle Hakkari Çukurca’da Milletimizi derinden üzen hain saldırı sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan Rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu saldırılar bizleri yıldırmamış, aksine birlik ve beraberlik içinde kalmamız gerektiğinin önemi bir kez daha ortaya koymuştur. Bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Milletimizin başı sağolsun” dedi.

Başbakanın gençlere verdiği önemi hatırlatan Başkan Uludağ; “Biz gençler olarak Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan‘ın bizlere açmış olduğu bu yolun Halka hizmet Hakka hizmet olduğunu bilerek hareket etmeye kararlıyız. Büyük üstadımızın da dediği gibi ‘Siyasette gençlere yer vermek ustalığın şiarındandır’ sözünden aldığımız bu ilhamla dürüstlüğümüzden ödün vermeden her geçen gün hedeflerimizi daha da büyüterek ilerliyor ve geleceğe daha ümitle bakıyoruz. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli AK Parti ailesine ve tüm misafirlerimize teşekkür eder, kongremizin bizlere, teşkilatımıza ve memleketimize hayırlar getirmesini temenni ederim” dedi.



DOÇ. USLU; DEMOKRASİ KAZANACAK

Kürsüye gelen Şanlıurfa Milletvekili ve MKYK üyesi Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu; terör olaylarının kimseye yarar sağlamayacağını ifade etti. Uslu; “Bu ülkede artık kimse ayrımcılık yapamıyor. Ayrımcılık bu ülkenin bir karış toprağında bile kendini gösteremiyor. Okullarda kılık kıyafetinden dolayı kimse ayrımcılığa uğramıyor. Ülkenin her karışında eşitlik geldi. Ülkenin en yüksek temsiliyet makamına artık 25 yaşındakiler de temsil ediliyor. Bakın mevcut parlamentoya bunu biz gerçekleştirdik. Bu ülkede demokrasi kazanacak, halk kazanacak. Bu ülkede özgürlük kazanacak” dedi.

Hedeflerinin olduğunu ifade eden Doç. Uslu; “Bu parti hergün yeniden daha da güçlenerek ve sizler de doğru tercihlerle destek vererek yarının inşasında büyük katkılar sunuyorsunuz. Yeni Türkiye’yi işte bu kadrolar inşa ediyor. İlklerin, enlerin partisi olarak cumhuriyet dönemince üst üste 3 defa seçim kazanan tek partidir. İlkelerimizden ödün vermeden sivil ve özgürlükçe anayasa ile hedef 2023’e emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Kongrelerin önemine dikkat çeken Doç Uslu; “AK Kadrolar her kongre öncesi kendilerini yenileyerek daha güçlenerek yeni ve daha iyi işlere imza atacağını biliyoruz. Bu kongrenin de bu anlamda Başkan Osman Uludağ ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Haberin Videosu



AKMAN; SİVİL ANAYASAMIZ OLACAK

Kürsüye gelen Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Yahya Akman ise terör saldırılarına değindi.

Son terör olaylarına değinen Akman, yaşanan terör olaylarının gerçekle bağdaşmadığını ve bir zamanlar şu OHAL uygulaması kalksın, çifte uygulama olmasın diye hayal ediyorlardı dedi. Akman; Bundan 20 yıl önce terör gerekçesi olarak kullandığı argümanların tamamen değiştirdiklerini belirtti. Akman, Tam sivil anayasa çalışmaların başladığı günde terör olayların artması manidardır. Allahın izniyle bu komisyondan sonra benimde içinde bulunduğum Anayasa Komisyonuna gelecek ve ardından TBMM’de oylamaya gelecektir. 12 Eylül 2010’da yapılan Referandum oylaması gibi bu yeni anayasa da oylama ile kabul edilerek özgürlükler ülkesi, kişi başı gelirin 25 bin dolar olduğu, Avrupa Birliğin bizi arzuladığı hedefimize ulaşacağız” dedi.



KAÇAR; KENETLEYEREK TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ

Mahmut kaçar ise Türkiye Cumhuriyeti tarihince ilk defa irade ortaya koyan bir hükümet olduğunu belirterek; “Buna karşın Anamuhalefet çıkıp hükümet istifa derken, diğer muhalefet ise OHAL Uygulaması geri gelsin diyerek terör olaylarını siyasi çıkarları doğrultusunda kullanıyorlar. Oysa iktidarıyla muhalefetiyle ve sivil toplum kuruluşları ile kenetleyerek terörden kurtulabiliriz.

Hükümet olarak güvenlik tedbirleri alıp, yeni sivil ve özgürlükçü anayasa ile 2023 büyük Türkiye hedefimize ulaşacağız” dedi.



EĞİLMEZ; GENÇLER FİDANLARIMIZDIR

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ise AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere verdiği önemi bir anısı ile anlattı. Eğilmez; 12 yıl önce bir şiirinden dolayı zindana gönderilen Başbakanı uğurlarken, hukuk 2.ci sınıf öğrencisiydim. Gençler olarak “vur de vuralım, öl de ölelim” şeklinde slogan atıyorduk. Başbakanımız ‘sizin isminiz Vural değil ki vurasınız, sizin adınız Savaş değil ki ölesiniz. Siz bizim fidanlarımızsınız. Biz bu fidanlara kıymayacağız. Ve kıymadılar. Kimisi zindanlara kimisi sürgüne kimse de yasaklara gitti. Ama o gün adları Vural olanlar girdikleri seçimlerde esemeleri bile okunmazken o gün sürgüne gidenler, zindana gidenler yasakla karşı karşıya kalanlar yüzde 50 oy alıyorlar. Ülkenin yeniden imarına çalışıyorlar. Ülke için yaşadıkları acılara rağmen canla başla çalışan o insanları buradan minnetle anıyorum.

Gençlik Kollarımızın 3. olağan kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Uzaktan yakından salonumuza gelerek bizi şereflendiren dostlarımıza, teşkilatımıza, STK temsilcilerine ve Genel Merkez teşkilatımıza teşekkür ediyorum” dedi.



Kongrede AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Yahya Akman, Mahmut Kaçar, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Karaköprü Belde Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve STK temsilcileri hazır bulundular.

Daha sonra oylamaya geçildi. 600 delegenin olduğu kongre seçimine 360 delege oy kullandı. Oyların tamamını alan Av. Osman Uludağ başkanlığındaki liste yeni dönemde görev yapacaklar.

Toplantıdan sonra Yeni Yönetim Kurulu kısa bir toplantı yaptı. Genel Merkez Gençlik Kolları Seçim İşleri Başkanı Av. Serkan Kılıçkan ve Üniversiteler bölümü başkanı Enes Şişman, Başkan Av. Osman Uludağ’a mazbatayı vererek kutladılar.

AK PARTİ ŞANLIURFA İL GENÇLİK KOLLARI YÖNETİM KURULU ASİL LİSTESİ
1 OSMAN ULUDAĞ
2 VEHBİ BEYAZ
3 MEHMET ÇALIŞKAN
4 METİN BAYDİLLİ
5 EKREM ÖZAYDIN
6 VEDAT ÖZKAYA
7 HALIT DİREKLİ
8 YUSUF ÇADIRCI
9 NAZİF ENSAR
10 MEHMET CEM BEYAZ
11 CUMALİ AYTEKİN
12 YUSUF ÖLÜOĞLU
13 MEHMET EMİN DEMİR
14 CÜNEYT KIRBOĞA
15 SERKAN ERTÜRK
16 MEHMET AKGÜNLÜ
17 UĞUR KAÇMAZ
18 İBRAHİM HALİL FELHAN
19 EROL ELDEN
20 ABDULCELİL ŞEBEL
21 AHMET ŞABAN
22 NEVİN DOĞAN
23 LEYLA AYMERGAN
24 ZELİHA KOCAHAN
25 MERYEM ESKİ
26 BEDRİYE ERİŞMİŞ
27 HİLAL ER
28 İSMAİL KALKAN
29 CUMA KOÇ
30 MÜSLÜM AKTAŞ
31 BİLAL AKSOY
32 VEYSEL DOĞAN
33 MEHMET ÇAKIR
34 MEHMET CİHAN İSTEGÜN
35 HALİL HOROZ
36 MUSTAFA YILDIZ
37 AHMET NACİ BOZYİĞİT
38 ALİ ERSÖZ
39 REŞAT KÜÇÜK
40 ABUZER AVCI
41 SERTİF ARKAN
42 ÖMER AKSOY
43 ABDULKADİR ASLAN
44 ZEKİ AYDIN
45 MEHMET ÇARTUK
46 NAİF BÜLBÜL
47 HALİT SAĞLAM
48 ABDULLAH BAĞLI
49 İLYAS TEKÇAKMAK
50 MURAT ÖZYAVUZ

AK PARTİ ŞANLIURFA İL GENÇLİK KOLLARI YÖNETİM KURULU ASİL LİSTE
1 SAMET ULUDAĞ
2 ÖZLEM HOCAHAN
3 SAFİNUR KIZILELMA
4 HALİL ERİTEN
5 MUSTAFA YAVUZ
6 FIRAT ATAŞ
7 SEDAT MERMERKAYA
8 HAYRULLAH TEPEAŞAN
9 BAHRİ DEMİRCAN
10 EKREM POLAT
11 İZZETTİN BADILLI
12 ABDULLAH BÜRMEK
13 ÖMER FARUK TÜRKMEN
14 HÜSEYİN MİŞE
15 ADEM ELÇİ
16 AHMET KAZ
17 MEHMET FATİH OLGUN
18 AHMET GÜL
19 SEDAT ERTÜRK
20 İSMAİL DEMİRBAŞ
21 YAKUP AKBAŞ
22 YAHYA US
23 HALİL ÖZBEK
24 MUSTAFA YÜREKLİ
25 BEKİR KAPLANLI
26 YUSUF KOYUNCU
27 HÜSEYİN BEGEÇ
28 MEHMET YANMAZ
29 AYDIN ŞEKER
30 SALİH ALTAMDAĞ
31 MEHMET ALİ GELEZ
32 ÖMER FARUK GÜZEL
33 SALİH YÜNCÜ
34 MEHMET CANBEK
35 HÜSEYİN MISIR
36 GÜNGÖR GÖNÜLLÜ
37 M. SABRİ KATIRCI
38 MEHMET İNANÇER
39 AHMET TUT
40 MUSTAFA DEMİR
41 LEVENT SUNAY
42 BARIŞ DOĞAN
43 RAMAZAN İMRE
44 ERGÜN ÇELİK
45 ALİ ŞÜKRÜ DEDACAN
46 SELAHATTİN YILDIZ
47 M. FATİH AKGÜL
48 OSMAN NURİ GÜRKAN
49 AZİZ ELMAST
50 ABDULLAH COŞKUN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.