banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Ahmet Güzel, Nihat Çiftçi'yi uyardı ve siyasete göz kırptı

Eski Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel,Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın günlük başarılarının ardına sığındığını söyledi: İyi bir belediye başkanı halkın içine karışmalıdır. Fakıbaba arkadaşımız, papatya ekip,söküp kendince bir iş yaptı.

BEN AK PARTİ’DEN ADAYIM

 

OLAY’ın düzenlediği Fikir Kulübü gecesine katılan Ahmet Güzel,çarpıcı açıklamalarda bulundu: “Şimdi Karaköprü daha da  çok büyüdü. Ben Ak Parti’den adayım. Bakın aday adayı demiyorum aday olacağım diyorum.Her halükarda aday olacağıma inanıyorum.” Güzel,hayatımda Kıbrıs’ı görmediğini belirterek,”Ama bazı çevreler haftada üç kez  gittiğimi söylediler” dedi.

 

CEKET MESELESİ ÜSTÜNDE SİYASET YAPTI

 

Belediye başkanlığının mektebi yoktur diye Ahmet Güzel şöyle konuştu: “Açıkçası ben 10 yıldır Urfa’da  kaliteli bir belediyecilik görmedim. Zamanında sayın  Fakıbaba ’ya; “ Gelin şu Dağeteği ’ni imara  açın, Karaköprü ’de arsa fiyatları çok pahalı oluyor.” dedim. “Tamam” dedi. “Yaparız” dedi fakat hiçbir şey yapmadı.  Fakıbaba önemli hiç bir iş yapmamıştır. Papatya ekip,söküp kendince bir iş yaptı.  Bir ceket meselesi çıkardı ve bunun üstünde siyaset yaptı.”

 

 

Olay Fikir Kulübü’nün bu haftaki konuğu  Eski Karaköprü Belediye Başkanı sayın Ahmet Güzel idi. Kendisiyle Karaköprü’ nün dününü, bugününü ve  önümüzdeki seçimi konuştuk.İşte o söyleşi;

 

Celal Çiftçi: Bize kendinizi tanıtır mısınız? Şu anda neler yapıyorsunuz?

 

Ahmet Güzel: 1955 Karaköprü  doğumluyum.  İyi bir tornacıyımdır.  Güzeldoğan isminde pompa firmam vardı. Ticaretle de uğraşıyorum. Petrol istasyonum var. 1999’da siyasete atıldım. Türkiye Boks Federasyonu As Başkanıyım.  Bu   yüzden bir  ayın yarısı Ankara’da diğer  yarısı Urfa’dayım.

 

İNŞALLAH BARIŞ EBEDİYETE KADAR SÜRER

 

Celal Çiftçi: Türkiye bir barış sürecine girdi. Bu sürece nasıl bakıyorsunuz?

 

Ahmet Güzel :Bu kanın başladığı ilk dönemden itibaren bu olayı yakından takip ederim. Abdullah Öcalan’ı uzaktan olsa da  tanırım. Barış sürecinin başlaması çok önemli. Bu süreci Turgut Özal  başlattı fakat bu adımını canıyla ödedi. Bir ay önce bir arkadaşımız dernek açtı. Bu derneğin açılışında  BDP milletvekili İbrahim Binici konuştu. Bu konuşmada sanki bu barışı bir tek Abdullah Öcalan yapmış başka kimsenin katkısı olmamış gibi konuştu. Konuşmada başbakanın adı hiç geçmedi. Ben Halil Binici’ ye serzenişte bulundum. Bu barışı asıl başlatanın başbakan  olduğunu söyledim. Keşke bunu da söyleseydin dedim. İnşallah bu barış ebediyete kadar sürer. Bizim çocuklarımız o  kötü günleri inşallah görmez.

 

 

FAKIBABA ÖNEMLİ HİÇBİR İŞ YAPMADI

 

Celal çiftçi: Urfa’daki belediyecilik çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

 

Ahmet Güzel: Aslında bu konuda çok dertliyiz. Belediye başkanlığının mektebi yoktur. Açıkçası ben 10 yıldır Urfa’da  kaliteli bir belediyecilik görmedim. Zamanında sayın  Fakıbaba ’ya; “ Gelin şu Dağeteği ’ni imara  açın, Karaköprü ’de arsa fiyatları çok pahalı oluyor.” dedim. “Tamam” dedi. “Yaparız” dedi fakat hiçbir şey yapmadı.  Fakıbaba önemli hiç bir iş yapmamıştır. Papatya ekip,söküp kendince bir iş yaptı.  Bir ceket meselesi çıkardı ve bunun üstünde siyaset yaptı. İyi bir belediye başkanı halkın içine karışmalıdır. Fakıbaba arkadaşımız,dostumuzdur fakat önemli hiçbir iş yapmadı. Fakıbaba günlük başarılarının ardına sığındı, geleceğe yönelik hiçbir yatırım yok.  Şu anda büyükşehir oldu. Bu durum özellikle köyler için hem ölüm hem yeniden doğuş oldu.

 

KARAKÖPRܒYE ADAY OLACAĞIM

 

Kemalettin Uğuzlu: Sayın Başkan on yıllık bir belediye başkanlığı deneyiminiz var. Yeniden siyasete atılmak gibi bir düşünceniz var mı?  Siz büyükşehir ile ilgili  bu yasayı  incelediniz mi? Siyasete atılmak istediğiniz yer neresidir? Eğer bu yer Karaköprü ise ;burada ne eksiklik gördünüz de seçilmek istiyorsunuz?

 

Ahmet Güzel:  Büyükşehir yasasını  inceledim dersem yalan olur.   Urfa’nın büyükşehir olması ,ilçelerinin merkeze çok uzak olduğu düşünülürse ,oldukça zorlu bir durum yaratacağı kesindir. Büyükşehir belediye başkanlığına gelecek kişi oldukça zorlanacak. Ben siyasete yeniden atılacağım.Ben Karaköprü’ yü küçük bir köy olarak aldım.   Burada bir eser bırakmak istedim. Alt yapısını yaptım ve o şekilde bıraktım. Ben orayı çok  büyüttüm. Orada bir çok zengin yarattım. Şimdi Karaköprü daha da  çok büyüdü. Ben aday olacağım. Bakın aday adayı demiyorum aday olacağım diyorum. Benim birkaç projem var bu projeleri uygulamak için yeniden seçilmek istiyorum.

 

Şerif Kurtuluş: a)Ülkemizde bir barış süreci yaşanıyor. Konuşulan her konu bir şekilde barış sürecine bağlanıyor. Çünkü barış yaşamak demek. Bu iyimser süreç içerisinde  İstanbul’da üçüncü bir köprü yapılıyor ve bu köprünün  adı Yavuz Sultan Selim olarak belirlendi.  Bu köprünün isminin “Barış Köprüsü” olması için teklifler var.  Bir Ak Partili aday  olarak  “Barış Köprüsü” ismini destekler misiniz?

 

b) Yıl 2015 ve siz Karaköprü’nün belediye başkanısınız. Bize o güne dair Karaköprü’ yü tasvir eder misiniz? Hayalinizdeki Karaköprü nasıl bir yer olacak?

 

Ahmet Güzel: Ben bu önerilen alternatif  ismi destekliyorum. İstanbul’da yapılacak olan bu köprünün adının “Barış Köprüsü” olmasını isterim ve desteklerim.Ben belediye başkanı adayıyım. Benim üç önemli projem var ama bunu şimdi açıklamak istemiyorum. O yüzden 2015 ‘de neler görmek istediğimi söylemek istemiyorum.

 

Aşık Kul Cemali: Başkanım sizin,”Bir gün herkes Karaköprülü olacak.” diye bir sloganınız vardı? Sizce oldu mu?

 

Ahmet Güzel: O slogan yazılırken herkes gülmüştü. 2000 yılında yazılmıştı. Ama şimdi nüfus artışını gördükten sonra sloganın doğruluğunu anladım. Karaköprü imar planı 1997 de çizilmiş ve şu anda ona göre yapılanıyor. Bu imar 475 bin kişi için yapılmış. Şu an yüz binlerde fakat daha da artacak. Bu da benim sloganımın doğruluğunu gösteriyor.

 

BELEDİYENİN AVUKATI İDİ, SONRA KARŞIMIZA RAKİP OLARAK ÇIKTI

 

Halil Koçakoğlu: a)  Sizce başkanlık döneminizde yaptığınız en önemli yanlışlıklar nelerdir? “Daha farklı şekilde de yapabilirdim” diyeceğiniz neler var?

 

b) Nihat Çiftçi döneminde gördüğünüz önemli yanlışlıklar nelerdir?

 

c) Büyükşehir yasasını hiç incelemediğinizi söylediniz. Başkanlığa da yeniden aday olduğunuzu söylediniz. Bu durumda büyükşehir yasasını dahi bilmeden size belediyeyi nasıl emanet edeceğiz?

 

Ahmet Güzel: Büyükşehir yasası on maddelik bir şey. Çok da önemli bir eksiklik değil. Ben ilçe başkanlığına aday olduğum için büyükşehir yasası beni çok ilgilendirmez. Fakat oturup bir iki saat okursak o açığı kapatırız.Şu an ki belediye başkanı zaten bizim dönemimizde de belediyemizin avukatı idi. Sonra karşımıza rakip olarak çıktı ve kazandı.Fakat daha önceki imar planına göre işler yürüdüğü için şu yanlış şu doğru diyemeyiz.

 

 

AK PARTİ’DEN ADAYIM

 

Salih Demir: a) Siz ,adayım dediniz. Hangi partiden adaysınız. Siz merkezden bir garanti mi aldınız.

 

Ahmet Güzel: Ben Ak Parti’den adayım. Her halükarda aday olacağıma inanıyorum. Mevcut belediye başkanı karşımıza bağımsız olarak çıktı.

 

NEDEN KARŞI ÇIKMADILAR?

 

Aziz Çiftçi:İki hafta önce Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karaköprü ’nün doğru yönetilmediğini söyledi. Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Ahmet Güzel:Başkanın kardeşi iki yıl yönetimdeydi. Kendisi de belediyenin  avukatı idi. İyi yönetilmedikse niçin o zaman karşı çıkmadılar? Benim şimdiden 86 meclis üyem dahi hazır ve her halükarda Ak Parti’den adayım.

 

Bilal Bebe:a) Çok hırslı olduğunuz gözlerinizden belli oluyor. Büyükşehir Belediyesi kanunu bilmeseniz hiç bir proje gerçekleştiremezsiniz. Üç projem var dediniz. Bunlardan en az birini açıklamalısınız diye düşünüyorum

 

b) Üçüncü defadır duyuyorum. “Ben zenginler yarattım.” Diyorsunuz , siz kendiniz zengin oldunuz mu?

 

Ahmet Güzel:a)Ben projelerimi şimdi açıklamam. Karaköprü’yü bu hale ben getirdim. Belediye başkanın ufku açık olmalı. b) Benim mal varlığım bellidir. Ben buradan zengin olmadım ama zengin olan birçok insan var. Eskiden arsasının metresi bir lira ise bizden sonra 100 lira oldu. Zenginler böyle ortaya çıktı. Ben hayatımda Kıbrıs’ı görmüş değilim. Ama benim haftada üç kez Kıbrıs’a gittiğimi söylediler.

 

Abdullah Aslan: a)Aday olup olmamanız noktasında şunu söylemeliyim. Geçmiş dönemde Ak Parti’nin başkanıydınız ve adayıydınız fakat gelen kişinin hiçbir gücü yokken gelip başkanlığı aldı.  Ak Parti size niye güvensin? Siz bu süreçten sonra ne söyleyerek başkanlığa aday olacaksınız?

 

Fakat Ak Parti bu başkanı kendi içine alıyor. Öyleyse Ak Parti’de çok temiz değil demek ki?

 

Ahmet Güzel: Ben sizi yarın Karaköprü’ye götüreyim Gidin orada ki esnafla konuşun bakın kimi istiyorlar.  Çiftçi ailesi  bu konularda tecrübesiz değildir. Ailelerinden de önceden siyasetçi çıkarmışlardı. O,aileden bir çok siyasetçi var. Şimdi ailelerinin hepsi Karaköprü’de. Ben seçimi o yüzden kaybettim.

 

BELEDİYEYİ 600 MİLYAR BORÇLA ALDIM

 

Celal Çiftçi: Karaköprü Belediyesi’ni alırken ne kadar borçla aldınız. Ne kadar borçla devrettiniz? Kasanızda ne kadar para bıraktınız?

 

Ahmet Güzel:Ben belediyeyi aldığımda 600 milyar borçla aldım. Arsa olarak da 376 dönüm  yer vardı.  33 milyar kasada para vardı.  Bu borçlar;SSK ve Tedaş gibi kurumlara idi. Personele de 2-3 borç vardı. Ben 11 trilyon borç ile devrettim. 400 dönüme yakın da yer bıraktım. Karaköprü’ de hazine arazileri vardı. Bunları para ile aldım.  Bu arsaları parselazyon sistemi ile sattık.  5 dönüm,10 dönüm yerler halinde sattık. 600 dönüm yer sattık.  Bu para ile alt yapıyı yaptık. Benden evvel belediyeye gelen para çok azdı. Çünkü Karaköprü küçük bir yerdi ve ona göre para geliyordu. Ama biz çalışmalarımızı beş bin kişilik bir yer için değil 475 bin kişilik bir yer için  yaptık. O yüzden giderimiz çoktu. Milli Emlak’ tan aldığımız yerleri satarak burayı finanse ettik.

 

BEN KARAKÖPRÜ ’YÜ ALDIĞIMDA ORASI BİR KÖYDÜ

 

Halit Açar: a)   Başkan olduğunuz  iki dönem içerisinde Karaköprü’de yapmış olduğunuz en başarılı işler   nelerdir?

 

b) Karaköprü 475 bin kişiye nasıl ulaşacak? Bu fiyatlarla orada insanlar ev alacaklar?

 

c) Yeniden belediye başkanı olursanız kırsal alandaki gelişimi nasıl gerçekleştireceksiniz?

 

Ahmet Güzel: a) Ben Karaköprü ’yü aldığımda orası bir köydü. Fakat bugün Karaköprü’nün yüz bin kişilik bir nüfusa sahip olmasında en önemli adımları ben attım. b)Oranın planını  Gap İdaresi 475 bin kişi için yapmıştı. Çok önemli bir yeşil alan da ayrılmıştır. Fakat tüm imar ortaya çıkmadığı sürece yeşil alan ortaya çıkmaz. c) Bir çok köyün alt yapısı zaten bitmiş durumda. Su ,alt yapı vs. İl Özel İdare tarafından zaten yapılmış durumdadır.

 

Abdülkadir İkbal: Ben bu kaldırım meselesini anlayamadım. Her gelen kaldırımları söküp tekrar yerine koyuyor. Ben bunu anlamıyorum. Şimdi Urfa’nın gelecekteki nüfusu altı milyon olarak tahmin ediliyor. Ama yollara bakıyorsunuz oldukça dar. Karaköprü’de hala bir çarşı yok.

 

Ahmet Güzel: Bakın bunda ne benim ne de mevcut belediye başkanının suçudur. Bu imar 1997 de yapılan bir plandır. Bu yüzden bir şey söyleyemem.  Kaldırımlar konusunda ise şunu söylemeliyim; benim  ilk yaptığım kaldırımlar görevden ayrıldığımda da  hala yerinde duruyordu. Ama ben şimdi bu başkan açısından bir şey söyleyemem.

 

Kemalettin Uğuzlu: a)Sohbetin başlangıcında dediniz ki;Burada yaşayan herkes Türk’tür. Ama Amerika’da kiler için hepsi İngiliz vatandaşı demiyorsunuz? Burada bir etnisite kokusu aldım.  Ne söyleyeceksiniz?

 

b)” Herkes Karaköprülü olacak” derken kastınız nedir?

 

c) “Keşke yapmasaydım “dediğiniz  bir olay var mı?

 

Ahmet Güzel: a)Amerika’da her milletten insan var. Burada da insanlar Türkiye vatandaşıdır.

 

b)İkincisi Karaköprü ile ilgili söylediğim şey şu anlama geliyor; İnsanlar buraya özenecektir. Buradan bir ev almak isteyecektir. Bunu kast ettim. c)Başkanlık gibi bir mevkiye geldiğinizde çevrenizde bazı menfaat grupları oluşuyor. Ben diyorum ki keşke başkanlık dönemimde böyle menfaat grupları çevremde olmasaydı.

 

URFA’DA PEK BOKSÖR  ÇIKMIYOR

 

Bilal Bebe: a)Ak Parti’nin Suriye politikası hakkında neler söyleyeceksiniz?

 

b) Boks Fedarasyonu As başkanlığı nereden geliyor? Urfa’da bir boks ortamı pek yok?

 

Ahmet Güzel: Suriye bizim sınır komşumuz. Orada bir savaş var. İnsanlar kaçıp geldikleri vakit onları süremezsiniz. Devlette bunu yaptı. Bu çok normal bir şey.Askerde iken Muhammed Ali Clay’ın bir maçını izledim. O günden sonra bu işe merak sardım.  Belediye Başkanı iken eski bir arkadaşım beni federasyona davet etti. Ben o günden bu yana federasyondayım.  Boks yapan çocuklar genelde çok fakir ailelerden gelirler. Urfa’da pek boksör  çıkmıyor.

 

Halit Açar: Başkanım otopark sorunu Karaköprü’ de de var. Bunun için bir şeyler düşünüyor musunuz?

 

Ahmet Güzel: Biz apartmanların altında oto park yaptırdık. Alandan almak yerine arsanın  temeline doğru oto parklar yaptırdık. O yüzden Karaköprü’de pek fazla otopark sorunu yaşanmaz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.