banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato

Abdüllatif Şener sahneye çıktı

Halk TV'nin canlı yayınına Londra'dan telefonla katılan Eski Bakan Abdüllatif Şener, sözlerine medyaya serzenişle başladı. ABD ve Avrupa'da medyanın Türkiye'deki olayları 1. sıradan verdiğini beşirten Şener, Türkiye basının bu süreçte sınıfta kaldığını belirtti.

Basını özgür olmayan bir ülkenin demokratik bir ülke olamayacağına değinen Şener, "Basın özgür değilse demokrasi yerlerde sürünüyor demektir." dedi. Sivil Toplum Kuruluşları'nın da baskı altında olduklarını ifade eden Şener, hiç bir demokratik eylemi yapmalarına izin verilmiyor iddiasında bulundu.

İşte Abdüllatif Şener'in o açıklamaları...

"Yıllardır sessiz duran vatandaş bu eylemlerle kendi hukukuna sahip çıkmıştır. Demek ki halk bu tavrıyla demokratik bir ülkede yaşadığını göstermek istemiştir. Anayasa'da izin alınmaksızın gösteri ve yürüyüş yapma hakkının olduğu yazıyor nerede bu hak? Halk anayasal hakkını kullanıyor, ama sorumlular hala yaptıkları açıklamalarda ders almadıklarını gösteriyorlar. Demokratik bir ülkede, ne medya senindir, ne yargı senindir, ne üniversiteler senindir ne de sokak senindir sayın Başbakan. Başbakan 1 yıl önce Tahrir meydanı için 'halkına tankla tüfekle, gazla saldıran bir hükümet meşrutiyetini kaybetmiştir 'demiştir. Kendi sözlerine baktığımızda kendisi de bilmelidir ki kendi meşrutiyetini kaybetmiştir. Bu hükümet meşrutiyetini kaybetmiştir. Şu manzaraya bakın, şu atılan gazlara bakın."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.