banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

40 Yıllık Mağduriyet İçin HÜDA PAR'dan Çağrı

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise 40 yıldır evlerinin tapusunu alamayan vatandaşların mağduriyetini gündeme taşıdı.

Hayati Harrani, Eyyüp Nebi ve Asya Mahalle sakinlerini ziyaret ederek kamuoyuna seslenen Emin Özaslan "HÜDA PAR olarak bu hafta Şanlıurfa'da yıllarca tapu mağduru olan kardeşlerimizin feryatlarını sizlere ulaştıracağız" diyerek yıllardır devam eden ve on binlerce kişinin mağduriyetine dikkat çekti.

*Söz Veren Çok Ama Yerine Getiren Yok*

Eyyüp Nebi Mahalle sakinleri; Biz tapularımızı istiyoruz. Biz mağdur olmuşuz. Ne bir camimiz var, ne bir okulumuz var, ne bir spor salonumuz var, ne de bir parkımız var. Başkanım bu işe el atın. Ahmet Bahçıvan buraya geldi. Söz verdi. Ondan sonra Fakıbaba geldi. O da söz verdi. Sonra Mehmet Ekinci geldi. O da böyle arkasına baktı ve dedi ki hemen tapularınız geliyor. Biz zannettik ki tapular yürüyerek geliyor... Mehmet Kuş geldi ve söz verdi. O da gitti ve gelmedi. Sonra Zeynel Abidin başkanı çarşıda gördüm, dedim başkanım bizim tapularımız yok. Telefon numaramı aldı, dönerim dedi ve sonra o da dönmedi, diyerek serzenişlerini dile getirdiler.

*Seçim Bittikten Sonra Yüzümüze Bakan Yok*

Hayati Harrani Mahalle sakinleri; Dedelerimiz 40 yıl önce buraları almış ama bizim halen tapu sorunumuz var. Gelen bütün belediye başkanları, biz çareyiz dediler ama seçim bittikten sonra yüzümüze dahi bakan olmadı.

Asya Mahallesi sakinleri ise; İmar barışını yaptıktan sonra, yapı kayıt belgelerimizi aldık. Fakat tapumuzu vermediler. Şimdi ise ısrarla kentsel dönüşüm istemelerinin amacı burada vurgun olduğu için bunlar peşini bırakmak istemiyorlar, diyerek tapularının bir an önce kendilerine teslim edilmesini istediler.

*Buradan Ev Alabilmek İçin İnsanlar Ömürlerini Tükettiler*

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan "Buradaki bir abimiz diyor ki; çoluk çocuk hep beraber pamuk tarlasında çalışmaya gidiyorduk. Akşam pilav yapardık, ertesi gün tekrar yemek için tarlaya götürürdük o pilavı. Akşama kadar o pilavla idare ederdik. O halde parayı kazanıp gelip buradan ev aldık, dedi.

Özaslan, insanlar ömürlerini tükettiler ve neredeyse 40 yıl oldu. Hala tapu bekliyorlar, dedi.

*Tapu Mağduru On Binlerce İnsan Var*

Özaslan "Hayati Harrani, Eyyüp Nebi, Asya Mahallesi ve Şanlıurfa'nın başka yerlerinde tapu mağduru olan on binlerce insan var. Asya Mahallesi'ndeki insanlar imar barışına başvurmuşlar ve ellerinde belgeleri var. Paralarını yatırmışlar. Ama verilen sözler yerine gelmemiş. Hala tapuları kendilerine teslim edilmemiş. Şimdi ise kentsel dönüşümden bahsediliyor. Halk haklı olarak diyor ki; bu kentsel dönüşümden bir rant kokusu alıyoruz. Amaç kentsel dönüşüm ise projeyi bize versinler, biz onların istediği şekilde yapalım, diyorlar. Bu da onların en doğal hakkıdır. Dedeleri zamanında bu sorunu yaşadılar, 40 yıldır tapu bekliyorlar. Çocukları aynı sorunu yaşıyor ve hala tapuyu bekliyorlar. Bari yarın, bu torunlar aynı sorunu yaşamasınlar" dedi.

Özaslan son olarak "lütfen bu halkı hiçbir siyasi ranta ve hiçbir maddi ranta kurban etmeyelim" diyerek vicdanlara seslendi ve yetkilileri göreve davet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.