banner2

Siyasi hareketlilik partilerin kongreleri ile ivme kazanırken, yaklaşan milletvekili seçimlerinin rengini de ortaya koymaya başladı.

 

Türkiye’yi yöneten AK Partinin istikrarlı hükümetler olması ve özelikle ekonomi ve özgürlükler alanında çığır açan yatırım ve kararlar almasından dolayı etkinliği sadece Türkiye’de değil dünyada hissedilmeye başlandı.

 

Şanlıurfa’da AK Parti İl Kongresinin bir heyecan ve yüksek katılımla gerçekleştirerek yaklaşan seçim için hazırlıkların da sonuna geldiğini belirtmiş oldu.

 

AK Parti’ye yaklaşık olarak 4 yıl İl Başkanlığını sürdüren Yusuf Eğilmez’in görevi kavgasız gürültüsüz bir şekilde Zeynel Abidin Beyazgül’e devretmesi birlik ve beraberliğin partide ne kadar üst düzeyde olduğunu kanıtlıyor.

 

Belki de ilk kez politikacı ile siyasetçinin bir birinden ayrıldığı dönemi AK Parti ile yaşıyoruz. Yerelde Şanlıurfa’da standartların yükselmesi yeni dönem için siyasette soyunanlar için zorlu bir dönem olduğunu gösteriyor.

 

Bu anlamda AK Parti il yönetimi ve diğer teşkilat birimleri için aynı şey söylenebilir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in 2011 seçimler öncesinde “Şanlıurfa Ankara’ya gitmeyecek, Ankara Şanlıurfa’ya gelecek” diyerek Şanlıurfa’nın siyasi anlamda bir merkez olacağını söylüyordu.

 

Seçimden sonra gerek bakanlık ve gerekse üst düzey siyasetçilerin adeta uğrak merkezi olan Şanlıurfa’nın geçen ay AK partinin 99. İl Genişletilmiş Toplantısını yapması ile tüm kabineyi ve tüm teşkilatları Şanlıurfa’da buluşturması Bakan Çelik’in verdiği sözleri yerine getirdiğini ispatladı.

 

AK Partinin bu dönemde de siyaseti şekillendirecek bir parti olmasından dolayı Şanlıurfa’da milletvekili aday adaylık başvurusunda patlama yaşayacağını gösteriyor.

Bunun için il teşkilatına büyük bir görev düşüyor. Yeni teşkilat üyeleri bu bilinçle vekil adaylarını ince eleyip sık dokumalılar.

 

İLGİLİSİNE

Geçmişinizi bilmek istiyorsanız, bugünkü şartlarınıza bakın. Eğer geleceğinizi görmek istiyorsanız, bugünkü yaptıklarınıza bakın. (Çin Atasözü)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.