banner2

Taşlarda Allahın nimetlerindendir. Her şeyin şekli renkleri olduğu gibi Taşlarda değişik renklidir. Siyah taşlar olduğu gibi, beyaz taşlarda mevcuttur. Yiyeceklerimizden bulgur, mercimek, pirinçte siyah beyaz taşların olmaması düşünülemez. Çünkü tüm gıdalar toprak mahsulüdür. Gel de ayıkla pirincin taşını derler ya. Pirinç beyazdır taşlar ayıklanırken, taşlar siyah olursa ayıklamak kolay olur. Beyazın içinde siyah hemen fark edilir. Tam bunun tersi taşlar beyaz olursa işte o zaman gel de ayıkla pirincin taşını denir. Taş beyaz, pirinç beyaz. Ayıklanamayan taşlar dişimizi kırabilir. Bu mecaz anlamlı ifadelerle toplum yapısını izah etmeye çalışıyorum.

Toplumu meydana getiren kitle ikiye ayrılır. İnanan, inanmayan, İnananda inanmayanda Allah’ın kullarıdır her iki sınıfta kendi aralarında sınıflara ayrılır. İnanç ve insani bakımdan inananlar arasında bir sınıf var ki, çok tehlikelidir. Bu sınıf Münafık sınıfıdır. Ahirette Münafığın azabı çok çetindir. İlahi kelamla münafıklar cehennemin en alt katında azap görür, onları oradan kurtaracak bir kurtarıcıda yoktur emri vardır. Hadislerde de Münafığın alameti üçtür denir biri konuştuğu zaman yalan söyler, emanet edilen bir şeye hıyanet eder, söz verdiği zaman sözünden cayar ki, toplum fertleri için çok tehlikeli hastalık türleridir. İslam tarihinde Münafık tipleri Allah Resulü hayatta iken, en çok Medine de görmekteyiz. Münafık, tahrip eder. İfsad ve bozguncudur. Münafığın toplumdaki tahrip gücü çok yüksektir. İslam toplumunda tahrip izlerini bırakır. Bu izlerin giderilmesi hayli zaman alır.

Münafık içi dışı bir olmayan, değişken insan tipidir. Münafık! Namaz da kılar, Namazda kıldırır, sakalda bırakır, sahabe ünvanını bile alır. Münafığın yapısında dışını kalaylama, kendini başkalarına beğendirme, karşı tarafı uyutma, zarar verme, kendine menfaat devşirme vardır. Münafık pirincin içinde beyaz taşlar gibidir. Pirinç beyaz taş beyaz ayıklamak çok zordur. Münafık tipli insanda toplum içinde aynıdır. Münafıklar İslam toplum fertleri için en büyük düşmandır. Fiziki yapıları ile insanların yanında, kalpleri ise İslam düşmanları için çarpmaktadır. Münafıkların tek gayesi, yalan söylemek, sözünde durmamak, emanete hiyanet etmek, insanlar arasında ikilik çıkarmak, birliği bozmak, insanları birbirine düşürmek, tek cümle ile fitne tohumlarını topluma ekmektir. Münafığın iman esaslarıdır.

Asrımızda münafık yapılılar hem çok hemde çok azgındırlar. Münafığın elinde para, iktidar gücü, siyaset pervaneleri, yazılı, görsel basın, varsa ki, vardır vay o toplumun haline. Dinimizde münafık tipliler zararda kâfirlerden daha tehlikelidirler. Bugün Müslümanların ağır acıların içerisinde kıvranmasında Münafıklar hem etkili güçtür hemde tüm zulümlerin akan kanların fail ortaklarıdır. Yazılı ve görsel basında öyle meddahlar görüyoruz ki, Münafıklığın daniskası sergileniyor. Beşeri siyaset ve ticarette zaten yazmaya gerek yok. Münafık meddahlar olduğu müddetçe şeytana bile yer yoktur. Doğru yolda olan inananlar münafık tiplilerin tuzağına düşmemelidir. Çünkü münafık tipliler gizli düşmanlardır. Toplumda münafık tiplileri yenmek, anlamak, şerlerinden korunmak için. Vahiy kültürü ile yoğrulmak, sünnet çizgisinden sapmamaktır. Hayatın tüm alanlarında fıkıh kaidelerini uygulamakla mümkündür.

Bir toplum düşünün eğitim sistemi maddeci, laik, ezberci, batıcı, ladin bu eğitim sistemi toplum fertleri için çok münafık tiplileri üretir. Bir toplumun, Anayasası, siyaset anlayışı, ticareti, toplum fertlerinin yaşam tarzı özünden kopuk başkalarının ürünü ise, münafık tipliler için övünç kaynağıdır. İslam fıtratı üzerine doğan her çocuk bilhassa İslam toplumunda adı Ahmetler, Ayşeler kitleler halinde ifsada uğruyor. Dini değerler kullanılarak soygun düzeni, insanı bozucu tüm ilkel değerler güçlendirilmeye çalışılıyor. Abdestli Namazlılarca, tabir caiz ise sidikle abdest almanın meşruluğu mücadelesi veriyor. Hâlbuki hak belli, batıl belli, helal belli, haram belli, kötü fiiller insanı özünden kopardığı, ikiyüzlü yaptığı için bunları yazıyorum. Vahdet inananların vazgeçilmez ilkesidir. Çok acıdır ki, bu haslet münafık tiplilerce zedelenmiştir. İfsadına rağmen taraftar toplayabilmiştir. Asrımızda çağdaş münafıklarla mücadele etmek, tuzaklarına düşmemek her Müslüman’ın görevidir. Mevlam tüm ümmet feklerini ikiyüzlü münafıklardan korusun inşallah… Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.