banner2


Sıla-i Rahim islami bir terimdir.Akaraba, soy, kan bağı bulunanları sormak, sevmek sevindirmektir. Komşuları sormak, dost arkadaş, yoldaşıda sormak bu konunun içindedir.
Eskiden kirvelik vardı. Akrabadan belki fazla ülfet meydane gelirdi. Bu bağlılık ülfet dededen babaya geçerdi.
İslamda olmamakla beraber, kirvenin kızı ile bile evlenilmez diye tereddütler vardı. Bu durum bağlılığın, ülfetin bir nişanesiydi. Öyle bir asırda yaşıyoruz ki, bunların hepsi tarihe karıştı. Akraba akrep oldu. Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var denilir. Şimdi bir kazzan yemek yemenin, bir semaver çay içmenin bile kıymeti kalmadı.

Değerlerimizi kayıp ettiğimizden, yitirdiğimizden, bunların yerini; Dünyalık partiler, mevki makamlar, mezhep ve meşrepler, rozetler, servetler, beton katlar, yatlar, menfeatler, Irk üstünlüğü aldı. Müslüman Müslüman'ın elinden, dilinden emin olması gerekirken,tam tersi oldu.Yaşlılar dinlenmez oldu. Kart yaşlılar dendi. Edep, haya, Ahlak,merhamet, acıma elinden tutma, yardım etme,yardım alma vefa, çöpe atıldı.
Gençlik (kız erkek) Köpek sever oldu hayvan dostu kesildi. Halbuki insan sevgi si olmadan, Hayvan, çevre doğa, sevgisi olamaz.
Gençlik için sporun her çeşidi bağlılıkta bir puttur.Dünyalık siyaset sporda takım tutar durumuna düşmüştür. Ümmet olarak Dine uymadık Dini yaşam tarzımıza uydurduk. Kuran,Sünnet fıkıhtan koptuk. Hafızlığı, Sarık, Cübbeyi, hatmeyi, ziynetli Camiler yapmayı Din sandık.

Tahrif edilmiş tarikatları (iyiler çok  azınlıkta) Dinin üstünde gördük. Liderlerini tapınak yaptık. Arafat vakfesinde bile Irkçı söylemlerle nutuklar attık. Ümmet anlayışından vazgeçtik. Mücahit olacağımıza Müteahit olmayı tercih ettik.

Mazlum, mağdur Coğrafyalarda Kurban etini dağıtırken siyasetimize alet ettik. En büyük payeyi Din kardeşliğine vermemiz gerekirken, ırk üstünlüğünde gördük. Dindar nesilden, kindar nesil türettik.

Bunca olumsuzluklar, Dinden uzaklaşmalar varken, ne birlik sağlanır. Nede Sıla-i rahim yapılır. Herkes ben diyor. Bir alimin dediği gibi "İç dışa,dış içe çevrilse her şey meydana çıkar" Oda imkansız. Hastalık bahanesiyle, Sünnet olan  müsafahayı bile terk ettik.

Selam vermeyi almayı bizden olanlara reva gördük. islam kardeşliğini zedeledik. Haksızlık karşısında susmayı dilsiz şeytanlara havale ettik. Branşımız olmayan alanlarda Allame kesildik. Ne Ahireti ne dünyayı becerdik. Hep geçmişle övündük.Paramız pul oldu. Şişirilmiş ihracat rakamları ile avutulduk.
Enflasyonu düşük göstererek dar gelirlinin cebinden çaldık.işin özü: Nisa,kasaya mahkum olduk. Dava değil havaya uyduk Farzları farz değil, tarz olarak uyguladık sıla-i rahmide unuttuk.Vesselam.......

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.