banner2
       Günümüzde herhangi bir çatışmada ölenler için çok kullanılan kelimelerden biriside ‘şehit’ kavramıdır. Şehit; dini (İslami) bir kavram ve yüce bir mertebe olduğu halde, Tağuti, (İslam’a dayanmayan fikir ve ideolojiler) güçler tarafından yozlaştırılmak istenmektedir.
       Hem İslam’a düşman olan/İslam’ı sevmeyen hem de işlerine geldiğinde İslami kavramları kullanan ideolojik akımlar, terör örgütleri veya laik kesim; ölülerine başka isim bulamadıkları için değil, İslam’ı istismar ederek varlıklarını ve tahakküm güçlerini sürdürmek için bu yolu seçiyorlar.
      Şehit kelimesi Arapça olup, hazır oldu, hazır da bulundu, huzurda bulundu, şehadette bulundu veya müşahede etti gibi anlamlara gelir. Şehit cennetlik olduğuna şahitlik edilen kişi demektir. Allah yolunda öldürülen müminlerin ruhunu Allah-u Teâlâ’ya yükseltmek için birçok melekler hazır olur ve onun Allah yolunda öldürüldüğüne şahitlikte bulunurlar.
     Şehitlik Allah-u Teâlâ’nın mümin kullarına bahşettiği en yüksek mertebelerden birisidir. Kur’an-ı kerim’de on beş yerde şehitler övülmekte, Ayet-i kerime’lerde Allah yolunda hayatlarını feda etmekten çekinmeyen muhterem şehitlerin yüksek mertebeleri, ilâhî lütuflara mazhar kılındıkları, ruhanî bir haz içinde ebedî bir hayat ile berhayat oldukları haber verilmektedir:
     “Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanmayın.” (Âl-i imrân: 169) Bu hitabı-ı ilâhî her ne kadar Resul-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz’e ise de, kıyamete kadar gelecek bütün Müslümanlara şâmildir. 
      Diğer bir Ayet-i kerime’de ise:  “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin.” (Bakara: 154) Buyrularak onlara “Ölü” denilmesi yasaklanmıştır. Çünkü onlar Allah yolunda hayatlarını cömertçe feda ettiler. Onların diğer ölüler gibi olmadıkları apaçık bir gerçektir.
     “Bilakis onlar diridirler, Rabb’leri katında rızıklanmaktadırlar.” (Al-i imrân: 169) Bu Ayet-i kerime onların ölü zannedil-me-mesi hususunda kati bir delildir. “Onlar diridirler, fakat siz farkında değilsiniz.” (Bakara: 154)

      Ebu Hüreyre -radiyallahu anh-den rivayet edildiğine göre Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz: “Allah yolunda öldürülen şehittir.” buyurmuşlardır. (Müslim)
      Onlar fâni hayatı terk ederek ebedi bir hayata ermişlerdir. Kendilerine tahsis edilen yüksek makamlarda merzuk olmaktadırlar. Yerler, içerler, gezerler, dünyadaki hayatın kat kat fevkinde gözlerin görmediği, kulakların işitmediği, akla hayale gelmedik bir hayat yaşarlar. Tasavvur buyurun ki Allah-u Teâlâ onlara nasıl bir hayat bahşetmiştir… Bu nedenle:

      Allah-u Teala’nın rızası için savaşan ve İslam’ın temel hedeflerini gerçekleştirmek uğruna, tevhid akidesini yaşatmak için hayatını feda eden her Müslüman Şehittir.
      Cihad ibadetini ihlâsla ifa eden her Müslüman’ın hedefinde şehit olma arzusu vardır. Esasen şehit olmayı arzu etmeyen/düşünmeyen bir Müslüman düşünülemez. Yüce Allah Kur’an’da şöyle buyurmaktadır:
      “Allah yolunda öldürülmüş olanlar için ölüler demeyiniz. Bilakis onlar diridirler. Fakat siz iyice anlayamazsınız.” (Bakara suresi 154)
       Allah rızasını gözetmeksizin herhangi bir ideoloji uğruna veya dünya menfaati için veya topraklar için savaşanlar, Müslüman olsalar bile asla şehit olamazlar.
       Günümüzde İslam’a tahammül etmeyenler/edemeyenler ve hatta düşman olanlar bile ölülerine şehit demektedirler. İslami emirleri kabul etmeyen, İslami emirlere karşı olanların ve İslam’ı referans almayanların İslami bir kavram ve hareket olan şehit kelimesini kullanmaları, ölülerine bu isimle hitap etmeleri; sahtekârlıktan başka bir şey değildir.    
       Aslında onlarda biliyorlar ki; ‘şehit’ İslam ve Kur’an yolunda/doğrultusunda ölen kişiye denilir. Ve yine biliyorlar ki; şehit kelimesi İslami bir kavramdır.  Onların kendi ölülerine şehit demeleri ile şehit olunamayacağını onlar da gayet iyi biliyorlar. Bunu bilmediklerinden değil; tam aksine İslami kavramları bozmak için kasıtlı olarak kullanıyorlar.
      Hem İslami kavramları bozmak, hem de kendilerine haklılık payı çıkarmak için böyle yapıyorlar.  Biz Müslümanların onlara bu fırsatı vermeyerek; dini kavramlarımızı kullanmalarına müsaade etmememiz gerekir. Bu konuda Müslümanlar onlara uymamak ve onları iyi tanımak zorundadırlar…
      Bu vesileyle bizde Tüm İslam şehitlerine Saygı ve selam ediyoruz. Rabbim bizleri onların şefaatine nail eylesin…
    
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.