banner2
Malum bugün 14 Şubat sevgililer günü, bu konu hakkın da çok şeyler yazıldı çizildi. Fakat ben başka bir yönüne el atmak istedim. Gözlerimizi kapatalım Yusuf aleyhisselamın yaşadığı döneme gidelim daha çocuk denecek yaşta iken kardeşleri tarafından kuyuya atılması ve Yakup aleyhisselamın yusuf aleyhisselama karşı şiddetli ve parlak hissiyatına bakalım. Yakup peygamberin hissiyatı muhabbet ve aşk değildir; belki peygamberlik makamının gerektirdiği şefkattir. Çünkü şefkat aşk tan çok daha yüksek, temiz, parlak, keskin olduğundan dolayı peygamberlik makamına layıktır. Aşk ise genelde mecazı dünyevi sevgililere karşı olduğundan o makama layık görülmüyor.
Demek ki hazreti Yakup’un hazreti Yusuf’a karşı gösterdiği hissiyat derece-i şefkattir. Züleyha’nın Yusuf aleyhisselama karşı olan muhabbetine gelince; Züleyha’nın Yusuf aleyhiselama karşı olan muhabbet (AŞK) meselesindedir. Hem şefkat halistir. Karşılık istemiyor… Bir anne veya baba şefkat ettiği evladı münasebetiyle bütün yavrulara hatta ziruhlara şefkatini ihata eder, bunu yaparken de bir karşılık beklemez. Hâlbuki aşk sevgilisini yüceltmek için başkalarını küçültür ve kırar. Aşk ücret ister ve karşılık talep eder aşkın ağlamaları bir nevi taleptir, bir ücret istemektir...
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.