banner2
Üç arkadaş bir araya geldik mi hükümetler kurtar, hükümetler yıkarız. Öyle ki “başbakanın yerinde olsam” diye başlayan cümlelerin sonunda neler neler hayal edilerek konuşulur.

Geçen gün “Edessa TV’de haberleri” izliyorum. “Sokak röportajı” yapılan bir haberi izlerken gayri ihtiyarı olarak gülümsedim.

Haberde “Şanlıurfa’nın toplam kaç milletvekilinin” olduğu ve milletvekillerin isimleri soruluyordu. Ancak yaklaşık 15 kişiye sorulan bu iki soruda sadece 3 kişi Şanlıurfa’nın 12 Milletvekilinin olduğunu söyledi ama “kimse tüm isimleri sayamadı”.

Seçim süreçlerinde herkes milletvekili edasıyla konuşur, en iyi şekilde milletvekilliğini kendisinin yapacağını, mevcut vekillerin “hiçbir şey” yapamadığından dem vurur.

Demek ki “siyaset sadece konuşmak değil” sözü sadece vekiller için değil, seçmenler için de geçerlidir.
“Ters mantıkla düşünürseniz”, milletvekillerin sahaya inmediğinden dolayı böyle bir algının oluştuğunu iddia edebilirsiniz. Ancak en azında mevcut vekillerin 3’te ikisinin isimlerini her “oy kullananların bilmesi” gerekirdi. Çünkü oy kullanmışsın ve mevcut vekilleri kendine TBMM’de vekil olarak tayin eden ruhsatı veriyorsun.

Vekillerini bileceksin, tanıyacaksın ki; yaptıkları icraatların ne olduğunu da tam anlamıyla öğrenebilesin. O zaman vekaletini verdiklerinin çalışmalarını sorgulayabilir ve kritiğini doğru yapabilirsin.


İLGİLİSİNE
Yaşlanmadan akıllanmayı çok isterdim… (George Bernard Shaw)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.