banner2

Ülkemizde dört beş ay sonra yerel seçimler olacaktır. Genel seçimler önem arz ettiği gibi, yerel seçimler de toplum adına daha çok önem arz etmektedir. Demokrasi ile idare edilen ülkelerde siyaset kurumları yani partiler demokrasinin vazgeçilmez kollarıdır. 95 yıldır Cumhuriyetle idare ediliyoruz. Yerelde, genelde çok seçimlerle halk olarak seçilenleri seçtik seçmeye de devam ediyoruz. Bizdeki seçim atmosferi aşırı derecede katmerlidir. Siyaset Yönetme sanatıdır. Var olan siyasi partiler bir birini yutan değil, yarışan aygıtlardır. Bizde böylemi acaba? Çay akar göz bakar. Seçimle Muhtarlar da seçilir şu an Muhtarlık dahi paha biçilmez Mısır kumaşı Muhtarlıkta sosyal güvence var maaş var, Muhtarlık bile çok çekişmeli geçiyor. Yerelde Belediye Başkanları seçiliyor, İl, İlçe encümenleri seçiliyor. Genelde ise Milletvekilleri seçilir.

Yeni sistemle Cumhurbaşkanı da artık seçimle seçiliyor. Seçilenleri seçenler seçiyor. Seçmen oyunu kullanırken, birilerini alkışlarken, beklentisiz seçtiklerim ülkemize, ilimize hizmet etsinler diye seçer. Seçenin ekseriyeti bu düşüncededir. Seçilenler seçilmeden önce halkla beraberdirler, seçilme propagandasında sizden biriyim der. Size hizmet yapmaya geliyorum. Halka hizmet Hakka hizmettir. Derler oyu aldıktan, seçildikten sonra pırrr… Gidiş o gidiş geliş yok görmek yok. Seçilenin ayağı artık yere basmaz. Makam arabaları, korumalar, ne yaptıkları çoğunun halktan bihaberler. Akşam ekranlarda görmek ancak olabiliyor. Siyasette eylemle söylem bir birbirine uymuyor. Güdülen siyaset anlayışı kemik siyaseti, menfaat siyaseti olduğu için bu tabloları görmek her zaman mevcuttur.

Yerel seçimler aday adayları Müracaatlarını yaptılar, toto loto gibi bir şey çoğunluk içinden birer aday olacak. Yarışta helal haram aranmıyor. Kazanmak için her yol yöntem mubah sayılıyor. İsraf, masraflar ayyuka çıkıyor kayırmacı ihaleler, yandaş kayırması ile gerçek çok şeyler yapılır. Sadece İlimizde İl ilçe için seçileceklerin israflı, savurganlı paralarla birkaç tane fabrika yapılır. Fakirlere aş iş yerleri açılır. Ne yapalım Demokrasinin İman esasları böyle uygun görüyor. İlimiz, İlçelerimizin daha önce seçilen Belediye Başkanları sütüne göre hizmet yapmışlar. Bir İli İlçeyi yönetirken takdire şayan hizmetlerini gördüğümüz gibi, azda olsa yanlışları da olmuştur. Seçilenler ceketle seçilir Palto ile katla, yatla, aşırı varlıkla dönmüşse, bu işte bir koku var demektir.

Kim ne yaparsa kendisine yapar. Hizmet erlerinin eserleri hayırla yâd edilir. Emanete hıyanet edenler in ise seçilenlerce defterleri dürülür. Seçilenlerde liyakat esastır. Yeni seçileceklerde bu ilke benimsenir inşallah. Devlet malı yetim malı gibidir. Seçilecekler azami riayet etmek mecburiyettedir. Seçilenler seçene benzemelidir. Seçim propagandasında halktan biriyim demiş ya. Allah’tan korkan helal harama riayet eden, Musalli, ayırım kayırmadan uzak, her yaptığını halkla paylaşan, şeffaf, seçilende arzu ettiğimiz ilkelerdir. Yerelde beton yığınlarından yüksek binalardan, vazgeçilmeli, Yanlış, ranta dayalı imara açılacaklara titizlikle uyulmalıdır. İlimiz için yeni seçilecekleri, çevre yollarını yapma trafik sorunu, toplu taşımada çekilen büyük sıkıntılar, otuz beşlerden yüz metre Yoların yapımı, Askeriye yerleşkesinde yapılacak Millet bahçesi, İlimize yakışmayan şehirlerarası terminal, şaibeli bir şekilde imara açılan kaşmer dağının konusu sorunları yeni seçileceklerin öncelikli çözüm bekleyen sorunları olmalıdır. Kim seçilirse seçilsin kazanan Urfa’mız olsun. Selamla kalın selamette kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.