banner2

Seçim inanmadığım Demokrasinin vazgeçilmezidir. Her söylem eylem, ibare insanın kullanılmasına bağlıdır. Din bile böyledir. Dinde karıncayı incitmemek varken, din adına insan kasabı olmak din dışı bir eylemdir. Sözde Demokrasi insan için kurtuluş çaresi iken, bugün Demokrasiyi doğuranlarca insan katili haline gelmiştir. Demek her şey insanla alakalıdır. İnsan yaratılanlar arasında aklı sayesinde büyük bir meziyete sahiptir. İnsan aklı sayesinde iyiyi kötüyü, helâli haramı ayırt eder. Onun için insan her yaptığından sorumludur.16 Nisan’da Bir seçim oldu. Oylananların içeriğini tam anlamı ile bilmiyorum. Bir iki ay ekranlar, yazılı basın hep bunlarla meşgul oldu. Taraftar ve aleyhtar olmak üzere topluM iki kutuplu oldu. Netice evetle neticelendi, bazıları çok abartılı söylemlerle, insanları incitti, hayır çıkarsa evetçileri Yunanlıları denize döktüğümüz denize dökeriz anlamında kırıcı laflar etti. Karşı taraf hiç boş durmadı hayır diyenlerin hepsini hainlikle, teröristle, batılılarla aynı kefeye koydu. 
Çok sevdiğimiz bir hocamız evet demek dinen farzdır dedi (Çok zararı oldu) Bir densiz hayırcıların kızları, hanımları helaldir dedi (Basından) Gıybetler, tekfirler, iftiralar, suizanlar, Münafıklıklar daha neler neler, hep işlendi bu seçim maratonunda netice balonlar söndü. Alkışlar bir dahaki seçime kadar izine ayrıldı. Şu bir gerçektir ki Türkiye halkı çoğunlukla kimliğinden dolayı Sayın ERDOĞANI Seviyor. Hiç kimse benim katkı payım var demesin. Diyenlere miras yiyenlerdir derim. Onun gölgesinde mevki, makam, maddede zirve yapanlara daha çok çalışın tavsiyesinde bulunuyorum. Kibir, dünyevileşmek, tepeden insanlara bakmak hiç kimseye fayda getirmez. Oylamada halk varsa özgür ise oyu da varsa herkes değerlidir. Hiç kimsenin aklı başkasının ipoteğinde değildir. Bu oylar dünyalıkta olsa insanı hem vezir eder hem de rezil eder. İfrat tefritten kaçınarak orta yolu seçmek uygulamak olgun insanların meziyetidir.
Seçim sonuçlarını anlamak için bir örnek vermek istiyorum. Çok samimi bir arkadaş siyasi görüşü SP. Yani Milli görüşün hassolarından AKP Siyasetini pek sevmez Reis için devamlı duacıdır şer odaklara galip gelsin diye. Olayı şöyle anlatıyor. Genel seçimlerden birinde  (SP). Den Milletvekili adayıyım. Ailemin sekiz oyu var. Seçim yapıldı. Akşam hep oturuyoruz daha sandıklar açılmamış, ailece hep evimdeler. Tek tek sordum oyu kime verdiniz eşim dâhil oğullarım, gelinlerim benden başka hepsi Tayyip dediler. Bu bir vakıa bir şeyi anlatmak için önemlidir. Ayni aile fertlerim hatta üç oy daha fazla olmakla AK Parti ye oy vermediler geçmişte karşı olan ben tek AKP  Oy verdim diyor. Peki, gerekçe nedir görevden haksız yere alınan oğlu fetocu diye, işte evet verirseniz cennete gidersiniz diyenlerin görmedikleri. mağduriyetleri telafi etmedikleri yığınların tepkisi işte budur. işin yok sen hayır diyenlere hain söyle,evet için cenneti vaad et, evet için ayet hadis uydur. İkazlı, kıl pay’lı evetle de olsa bu dönemde mağduriyetler telafi edilir inşallah. 
Unutmayın mazlumun ahı indirir şahı. Derdi olan gocunur demişler. Şanlıurfa’mız da evet oyları zirvede bazıları bu zirveyi kendilerine zafer ad ediyor. Bu yanlıştır evetler Sayın Reisin şahsınadır. 11 Nisan Şanlı günümüzde devletin zirve erkânı Urfalıları yalnız bırakmadılar. Çok coşku heyecan vardı. Ne yazık ki Büyükşehir Belediyemiz Dindar halkı nazara almadan Adı Rabia olan bir mekânda din dışı bir etkinlikle sözde bir iş yaptığını sanıyorsa, yanılıyor. Bu topraklar Urfa’yı şanlı yapan şahadet şerbetidir. Bu Peygamberler diyarından Fransız’ı kovan anlayış Din anlayışıdır. Bu kutlu günümüzde Fransızca etkinlik yapmak neyin nesi kimin fesi? 
Rabia sembol işarettir. Manası saklı ve derindir, Rabia meydanını kirletenler, şehitlerin kemiklerini sızlatanlar utansın. Konumuzun başlığı Seçim ve geçim seçime biraz değindim. Geçim gerçekten büyük sorun tokun açtan haberi yok. İlimiz ve ülkemizde resmi rakamların dışında çok geçim sıkıntısı çeken insanımız var. Hayırlara vesile olan EVET’LE Yeni dönemde isteklerimiz. Geçimle boğuşanlara pansuman tedbirlerle değil doyurucu ekonomik anlayışla adil bir paylaşım seferberliği, tüketimden üretime geçecek ekonomik anlayış, sağlıklı istihdam. Bozulan aile yapısının düzelmesi için kalıcı önlemler. Hak arama da herkes şüpheli durumda, adaletin tarafsızlığının sağlanması. Eğitim sisteminin millileştirilmesi. Ülke insanının kan emici virüsü olan Faizi sıfırlanmalı. Manevi erozyonda olan gençleri Manevi yönden takviyesi acil arzu ve isteklerimizdir. Evetler hayırlara vesile olsun. Dava eri için her şey yeniden başlar. Baharı müjdeleyen çiçekleri çoğaltmak dileğimle... 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.