banner2

Rızkı veren Allah’tır. Her kim dini Vecibelerini aksatmadan meşru dairede çalışır, çoluk çocuğunun nafakasını temine çalışırsa, o kişinin çalışması da İbadettir. Keselere, kasalara, Mutfaklara, Midelere, Ceplere haram girdiği için toplumda bir doyumsuzluk var. Şükürsüzlük, israf insanlarda had safhada bir evin tüm fertleri çalışıyor veya biri çalışıyor yinede her kes perişan. Demek bir eksiklik var bir hata var. Nerede o eski bereketler? İnsanların kimisi tarlasında çalışır rızkını öylece temin eder. Rızkın en helâlı budur. Onu da bozdular Köyde yaşayan bir köylü yumurtayı, sebzeyi şehirden alıyor. Kimisi amele işçi olarak çalışan nafakasını temin edendir bu gelir çeşidi de alın teri karşılığı helal lokmalıdır.  Kimisi Memurdur maaşla geçinir, hayatı boyunca taksitlerden kurtulamaz. Kimisi Emeklidir emekli maaşı ile geçimini sağlar bence toplumun en mağdurları emeklilerdir. Yaşım itibarı ile cumhuriyet tarihinde AKP Hükümeti kadar Emekli sandığı emeklisini Mağdur eden, çalışanla çalışmayanı ayırıma tabi tutan bu mazlum kitleyi zekât sadakaya muhtaç bırakılan hiçbir yönetim şeklini görmedim.

Ben yaşadığım için yazıyorum. Ben görevde olsam alacağım maaş üç milyon emekli olmuşum alıyorum 1.400 TL bu tablo adaletin neyi ile bağdaşıyor. Bende eski sendikacı, çalışanı, kurucusuyum. Şu anda da Emekli Memur sen’in hem kurucusu hem de yöneticisiyim Memur sen emeklilere yapılan zamla hiç öğünmesin senelerin birikimi gasp edilen verilmeyen emeklinin hakkını almaya çalışsın. Yakın zamanda güya Emeklilere çerez misali zam yapılmış, yapılan zam dertlere deva değildir kimse emekliyi kandırmasın yapılan zammın on misli zam yapılsa yine emeklinin gasp edilen hakkı verilmemiş olur. 

İnsanların kimisi de siyasetle gelir elde eder bu gelirler biraz yağlı, herkese de fırsat verilmez. Toplumda bazıları da çalışmadan, emek vermeden hem gelir elde eder, hem de yönetim ve seçimde her kesimin önündedirler. Bir Büyüğümüz İlimizde Valiydi, seçimlerde Belediye başkan adayı oldu, seçimi kazandı tatmin olmadı, şimdi başkanlıktan istifa etmiş kendi ilinden 1 Kasım erken genel seçimlerinde Milletvekili adayı olacakmış, Hizmetlerde Allah insanın gözünü doyursun. Buda bir geçim ve maişet çabasıdır. Sayın Başkanımızı seviyoruz Yolu açık olsun. Yanlışın farkına varmakta erdemliktir. Yazdıklarımla insanlar geçim ve seçimle baş başa bırakılmış diyorum. Seçimse 7 Haziran seçimleri oldu bunu beğenmediler. Hükümet kurmak için anlaşamadılar. Pastada hiç anlaşamadılar. Seçimde yapılan tüm israflar giderler sanki ceplerinden gitmiş, kimin umurunda bir daha seçim yapılmanın ne anlamı var.

1 Kasımda aynı tablo çıkarsa hep seçimle mi yatıp kalkacağız. Gerçi anket sihirbazları her gün partilerin oy oranlarını veriyorlar. Dört partiden başka kimseyi görmüyorlar. Seçim hiç umurumda olmamakla beraber bu seçimde SP. BBP. HÜDA PAR Gibi partilerle AKP İle   İttifak yapsa ne olur. Bu üç partinin çoğu ilkeleri bir birleri ile örtüşüyor. AKP NİN Tabanı çoğunlukla bu partilerdendir. Böyle yapmakla hem güç oluşur Müslümanlar arasında ki boş çekişmelerde asgariye iner. Bu partilerin en köklüsü ideolojisi sağlam ilkeleri doğru olan parti SP DİR. Bazıları SP Sine oransal olarak  bakıyorlar yanılıyorlar bu misyonun topluma geçmişte verdikleri çok hizmetler olduğu gibi, bundan sonrada hizmet  verecekleri insaf sahiplerinin malumudur. Bu birliktelik olursa her kesten çok ben sevinirim. Dönen senaryolar her kesin malumudur. Seçimle gelen seçimle gitmelidir. Bazıları desiselikle sinsice AKP NİN kuyusunu kazıyor AKPNİN kendisine gelmesi etrafını görmesi geniş kitleyi kucaklaması ülkenin hayrına olacaktır. Her halükarda seçimde yine milletin parası çar çur edilecek israflar olacak yazık değil mi ülkeye?

Seçimle ilgili bu yazıyı yazarken Rahmetli ERBAKANIN Dördüzler lafı hatırıma geldi. Seçimden ziyade ülkede bir muhalefet boşluğu var. CHP İktidarı ne yapacak ilkeleri ile devamlı iktidardadır. Sayısal olarak ben çoğunluğum demek iktidar olup, muktedir olmadıktan sonra çoğunluğun ne kıymeti var. Kemik siyasetinden hiçbir fayda beklemiyorum. Benim ki, adil siyaset anlayışıdır. Hakkı üstün tutan siyaset anlayışıdır. Güçlünün değil mazlumun yanında ki, siyaset anlayışıdır. Anlaşılan toplumda kimisi geçim kimisi seçim derdinde çoğunluk kitle geçim peşinde, azınlık ise kemik siyasetin fedaileri, adil paylaşımı olmayan bir sistem kapitalisttir. Böylesi bir düzene de sömürü düzeni denir.1 Eylül 2015 günü Dünya barış günü imiş barışın ırzına geçenler barıştan bahsedemezler. Savaş insanların kaderi değildir. Ellerinde bulundurdukları teknoloji ile mazlum dünya halklarının haklarını gasp etme cüreti var dünyada bunlara küresel güçler denir bunlar ve bunların piyonları dünyaya değil huzur, gözyaşı ve kan getirirler. Bunlardan gafil olmak büyük eksikliktir. Yazımızı HZ. Ebubekir (R.A ).UN bir sözü ile bitireyim ” MAL CİMRİLERDE, SİLAH KORKAKLARDA, KARARDA ZAYIFLARLA OLURSA İŞLER BOZULUR”   Saltanatlar, sömürüler için kitleler geçim ve seçimlerle oyalamaya devam edeceğe benziyor... 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.