banner2

Şanlıurfa’da özgürlük sembolü Rabia isminin bir meydana verilmesi konusunda tartışmaya gerek yok. Rabia ismi, Şanına yakışır bir şekilde Şanlıurfa’da yaşatılmalı…

 

Mısır’da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mürsi’ye karşı yapılan darbe ile iktidarı ele geçirdiler. Mısırlılar günlerdir darbeyi protesto ediyorlar.

 

Protestoların en büyük adresi ise milyonların karargah kurduğu başkent Kahire’nin Rabia'tül Adeviye isimli meydanıydı. (Meydanda yapılan katliamla boşaltıldı)

 

İnancımız gereği mazlumdan yana oluşumuzla, darbe tecrübelerimiz ve tarihi bağlarımızdan dolayı Mısır halkından yana taraf olduk.

 

Türkiye’nin bir çok ilince Mısır’daki darbe protesto edildi. Bu illerimizin başında Şanlıurfa geliyor.

 

Önce sosyal medya dile getirilen ve daha sonra Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Urfa’da “Rabia” isminin yaşatılacağı fikrini Ankara’da katıldığı “Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı”nda twitter hesabından duyurmasıyla isim tartışması alevlendi.

 

Başkan Fakıbaba twitter hesabından, “Konuyu Urfalı hemşerilerimin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Belediye Meclis Üyeleri ve STK’larla birlikte istişare edeceğiz ardından ismin nerede yaşatılacağına karar vereceğiz” dedi.

 

Şanlıurfa’nın tarihi simgesi olan Topçu Meydanının yanında bulunan Eski Vilayet meydanının Topçu Meydanı ile birleştirilmesi gündemdeydi. Ancak özgürlük simgesi haline gelen Rabia isminin Şanlıurfa’nın özgürlük anıtı olan Topçu Meydanının yanında bulunan meydana verilmesi talebi bazıları kesimleri rahatsız etti.

 

Alttan altta Rabia ismine karşı olmadıklarını ama “bizim değil” diyerek İslami bir simgeyi öteleştirmek istediler. Cılızda olsalar şehir yönetimine baskı uyguluyorlar. İçindeki kinlerini bir şekilde kusa dursunlar.

 

Nemrutlara karşı İbrahimler yetiştiren bu memlekette elbette Rabia de ismi yaşatılır. Cuntacılara karşı Bediüzzaman’ı koruyan bu asil insanlar elbette cuntacılara karşı özgürlükçülerin yanında yer alırlar. Birileri istemese inançlı insanlar inancı gereğini yapar.

 

Bir çift sözümde Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşlarına; STK olmak bayramlarda bayramlaşmaya katılmak, iftarlarda iftar vermek, bürokrasilerin toplantısına katılmak değildir. Halkın taleplerini dile getirmektir. Talepler için bir çok hukuki yol vardır. Bu böyle biline!...

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.