banner2

Şanlıurfaspor yeni yönetimi ile ikinci yarıya topallayarak başladı.

Geçen sezon şampiyonluk maçında yaşanan protokol krizi, ardından kongre ve kongrede Kemal Saraçoğlu yönetiminin tekrar seçilmesi kırılan dengeleri daha da derinleştirdi.

Devre arasında Kemal Saraçoğlu’nun istifası ile Fethi Şimşek Başkanlığında yeni yönetimin göreve gelmesi Şanlıurfaspor’a yeni bir kan ve güçlü bir destek olarak kabul ediliyor.

Şanlıurfaspor yönetimi ne yapmalı?

Şanlıurfaspor yeni yönetimi beklentileri yüksek olarak seçildi. Bu beklentilere cevap olarak transfer atağına geçti. Galatasarayın eski yıldızı Abdul Kader Keita ile temas kurdu. Bu bomba transfer ile beklentiler tavan yaptı. Basına duyurulan transfer parasal nedenlerden dolayı çıkmaza girdi.

Şanlıurfaspor yönetimi transferleri akılcı yollarla çözmeli. Nitekim Şanlıurfaspor takım olarak vasat görünse de maçı çevirecek bir futbolcuya sahip değil. Bu takıma mutlak anlamda 5 futbolcu alınmalı. Ancak alırken, yükselen beklentilere nokta atışı ile cevap verilmeli.

Süper Toto lig hedefi ile yönetimi devralan Fethi Şimşek, günü kurtarmak değil, senelerce Sarı Yeşil formanın hakkını verecek futbolcuları kendisi yetiştirmeli.

Alt yapıdan yetişen futbolcuların kıyaslamasını bir örnekle verelim. UEFA kupasını alan Galatasaray’ın teknik Direktörü Fatih Terim’e başarının sırrı sorulduğunda; “Ben kupayı rakip futbolcuların tekmesine kafa uzatan Okanlarla, Suatlarla aldım” diyor. Onalar, Tugaylar, Emreler hepsi Galatasaray’ın alt yapısında yetişerek sarı kırmızılı takımda ter akıttılar.

Şanlıurfa öyle sıradan bir şehir değil. Mevcut siyasi yelpazeye ve ekonomik yatırımlara bakıldığında bunu rahatlıkla anlarsınız. Çok kısa sürede çok hızlı adımlarla büyüyen bir şehirde futbolda orantılı olarak gelişecektir.

Şanlıurfa Milletvekilli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve diğer siyasi gücün desteği ile şehrin tek futbol takımı olan Şanlıurfaspor, Süper Toto Süper lige çıkacaktır. Bu sezon bekli mutlu sona ulaşmaz ama seneye kesin çıkacak. Buradan ilan ediyorum.

Şanlıurfalı sporseverler buna hazır olmalı. Yeni yönetim bu hedefi kavramalı. Birlikte hareket ederek mutlu sona ulaşılmalı.

 

İLGİLSİNE

Futbol bir ayak oyunudur. İyi oynayan kazanır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.