banner2

Şanlıurfaspor zorlu ligde şuana kadar çok iyi olmasa da iyi gidiyor. Şanlıurfaspor’un Şanlıurfa’nın profesyoneller liglerde tek takımı olması sebebiyle tüm Şanlıurfalıların desteklediği bir kulüptür.

 

Şanlıurfaspor’un geçen yıl yaşadığı şampiyonluk rezaleti ve ardından yapılan muammalı kongreye değinmeyeceğim.

 

Bu günlerin moda tartışması olan “Bakan Faruk Çelik, Milletvekilleri ve Vali” takıma destek olmuyor yollu yapılan imalar ve “fısıltı gazetesinin” yaydığı dedikodular var.

 

Şanlıurfaspor gerçekten bir kulüp ise, kendi ayakları üstünde durabilmeli. Mülki amir ve siyasetçilerden medet ummamalı. Siyasi erk, destek elini uzatırsa ne ala, uzatmazsa, feveran eden ağlayan bir yönetici profili ne Şanlıurfa’ya yakışır, nede tek kulüp olan Şanlıurfaspor’a yakışır.

 

Söz gelimi “Barcelona, Manhester United, Real Madrid” gibi kulüplerin başkanları o ilin valisinden ve milletvekillerinden medet umuyorlar mı?

 

Veya “Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş” gibi kulüplerin başkanları ve yöneticileri İstanbul Valisinden yardım talep ediyorlar mı?

 

Eğer gerçek anlamda futbol aşkı varsa ve yöneticilik yapmak istiyorsanız Şanlıurfaspor’u gerçek anlamda kurumlaştırın. Takımı “70 cente” muhtaç duruma düşürmeyin.

 

Şanlıurfaspor kimsenin “sıçrama tahtası” olmasın. Takıma yöneticilik yapmak isteyeler, bir amaç uğruna değil, futbol ve spor aşkı uğruna bu yükümlülüğün altına girsinler.

 

Şanlıurfaspor’u “dilenci duruma düşürmeye” kimsenin hakkı yok. Kulübe kaynaklar oluşturulmalı ki, kendi öz kaynaklarıyla ayakları üzerinde durabilsin.

 

Madem şehrin tek takımı olması da gösteriyor ki, şehir olarak spor aktivitelerini yeterince yapamıyoruz. Tersten okursak, 1 Milyon 700 bin nüfusa sahip Şanlıurfa’nın profesyonel liglerde takımlarının olmaması belki de beceriksiz yöneticiler yüzündendir.

 

İLGİLİSİNE

Hayat elinde iyi kartlar olmasına değil, elindeki kartları iyi oynamaya dayanır. (Josh Billings)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.