banner2

Tüm Türkiye de hatta dünyanın da birçok yerinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da trafik sorunu çekilmez bir halde… Caddelerin dar olması, alternatif yolların olmaması, araç kullananları canından bezdiriyor. Yine kaldırımların ya hiç olmaması ya da çok dar olması açısından yaya trafiği de çileye dönüşüyor.

Özellikle kenar semtlerdeki caddelerde rahatlıkla araba kullanabiliyorum diyebilen var mı? Aynı şekilde yaya olarak çoluk çocuğunuzla bir yerden bir yere gidebiliyor musunuz diye sorulsa eminim orada yaşayan vatandaşların yüzde 99’u hayır diyecektir. Çünkü gerçekten caddeler dar, yetersiz ve kaldırımsız…

Bugün Süleymaniye Caddesi, SSK caddesi, Halepli bahçe caddesi, Eyyüp Peygamber Caddesi… Ve daha birçok mahalle ve semtlerdeki caddelerin hepsi çok dar ve alternatifsiz… Buralarda gün geçtikçe trafik çekilmez bir hal alıyor.

Halilurrahmandan (Balıklıgöl) kapaklı pasajına kadar ki yol güzergâhında ise Fakıbaba belediyesinin hangi mantığa hizmet ederek döşediğini bilmediğimiz taşlar yüzünden araçla seyir yapmanın ne denli gürültülü ve zor olduğunu herkes biliyor.

Yeni dönemde gelecek olan belediye yönetimleri acilen, her şeyden önce bu yerlere el atması gerekir. Burada saydığımız ve şu anda aklımıza gelmeyen ama trafik sorunu yaşanan tüm semtlerde yeni yolların açılması ve mevcut yolların genişletilerek iyileştirilmesi elzemdir.

Bir memlekette yol sorunu, trafik derdi en büyük sorundur. Bundan daha fazla acili-yet arz eden bir durum ve sorun olduğunu sanmıyorum, şehirleşme açısından.

Belediyeler yeni yollar açarken ya da mevcut yollarda iyileştirmeye giderken anı kurtarmaya, 3-5 yıl sonrasını düşünerek çalışmalar yapmamalı, en az 50 yıllık şartlar göz önünde bulundurularak çalışma yapmalıdırlar.

Şu anda alternatifi olmayan ve üzerinde 4-5 mahalleyi barından SSK Caddesinin genişliği 8 metre genişliğindedir. Bugün kısacık bir sokağın bile kaldıramayacağı bir trafiği siz koca bir semte yüklerseniz, günde 50 defa tıkanma ve karışıklık meydana gelmesi kaçınılmaz olur. Ve nihayet şu anda durum aynen böyle vaki…

Günün her saatinde ve özellikle mesai bitimine yakın şehir merkezinde olduğu gibi; bu ve benzeri caddelerde çok fena trafik sıkışıklığı ve kilitlenmesi meydana gelmektedir.

Umulur ki; yeni seçilecek belediyeler bu sorunlara ivedilikle bir çare bulurlar.

 

İşte Süleymaniye caddesi ve Süleymaniye Mahallesinden trafikten bir kare:


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.