banner2

Şanlıurfa’da bu yıl 8. Yapılan Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Organizasyonunu Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür dairesi üstlendi.

Geçmiş yıllarda yapılan 7 tane Halil İbrahim Buluşmaları Şanlıurfa Valiliği Bünyesinde bulunan ŞURKAV organizasyonuyla yapılıyordu.

Etkinliklerde bu yıl hem manevi havası yüksek hem de sade ve güzel programlar düzenlendi.

Hatırlanacağı gibi Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları başladığı ilk yıllarda diyalog adına dansözlü programlar düzenlenmiş ve Şanlıurfalılardan büyük tepki almıştı. Ama 8 yıl sonra yapılan etkinlikler Hz. İbrahim halilullah’ın ruhuna biraz daha uygun bir şekle dönüştü.

Organizasyonda Belediyenin yeni olması hesabıyla bazı eksiklikler vardı. Özellikle halka tam olarak inilmedi. İlk günkü yürüyüşte sadece resmi görevliler vardı. Şanlıurfalılar yürüyüşe katılmak yerine yol boyunca on binlercesi yolu kenarında durarak sadece seyretmesi aslında onların programa ne kadar ilgili olduğunu gösteriyordu.

Sanırım onların yürüyüşe katılmaları gerektiği ve bu yürüyüşün sadece protokol yürüyüşü olmadığını anlatmanın bir yolu olmalı… Ve Çoluk çocuk, yaşlı genç, tüm Şanlıurfalıları bu yürüyüşe katılmalı. Resmi programlar maalesef haz vermiyor.

Yürüyüş sonunda Balıklıgöl’de protokol sıkıntıları Şanlıurfa’nın misafirperverlik ruhuna yakışmadı. Dışarından gelen Milletvekilleri ayakta kalırken ev sahibi konumundaki Urfalıları protokol yerine oturmaları şık olmadı.

İyilik ödülleri törenine gelince, çok itinayla seçilmiş kuruluşlar olması dikkat çekti. Ödül için Şifa Hastanesi Başhekimi Dr. Medhat Abbas'ın seçilmesi çok isabet oldu. Özellikle Abbas’ın konuşmaları salonda büyük alkış alırken, birçok insan duygularına hâkim olamayarak gözyaşı döktü.

Tirit ziyafet için de; bilmiyorum belki mümkün değildi, ama keşke bu tirit bir kampta verilseydi. Bu kamp Akçakale veya Ceylanpınar olabilirdi. Suriye’den gelen kardeşlerimize Hz. İbrahim’im sofrasını sermeliydik. Bu daha bütünleştirici olurdu. Daha anlamlı olurdu!..

Sempozyum programına katılamadım. Sempozyuma çok değerli bilim adamları davet edilmişti. Maalesef burada da insanlarımız yeterli alakayı göstermemişler.

Bir de dışarından gelen konukların evlerde ağırlanması vardı. bence Halil İbrahim buluşmalarının ruhuna uygun ve en anlamlısıydı..

Yukarıda yazdıklarım eksiklik olarak anlaşılmasın. Daha güzeli yapılması için katkı sunmak istedim. Kaldı ki bu kadar büyük ve uluslararası etkinliklerde bu tür küçük sıkıntılar olabilir. Ama etkinliklerin bürokrasiyi aşıp halka inmesi gerekir. Bu eksiklik göz ardı edilemez. Belki bu konuda STK’ları daha fazla katmak gerek ve ya başka yollarla halka indirilmeli…

Son olarak mükemmele yakın bir organizasyona imza atan ekibi kutluyorum. Umarım önümüzdeki yıllarda daha güzel etkinlikler yaparız…

NOT: Tüm okuyucuların kurban bayramını tebrik ederim. Bayramın mevcut gözyaşlarının dinmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Ama maalesef imtihanın en ağır olduğu bu yıllarda biz ümmet bilincini bir yana bırakarak ve başımıza gelen musibetlerden ders almayarak hala bir birimizi şucu-bucu diye suçluyoruz. Ve her gün imtihanımız biraz daha ağırlaşıyor. Her gün daha fazla kan ve gözyaşı akıyor… Allah bu güzel bayram günlerinin yüzü suyu hürmetini bizleri şuurlandırsın.

Şu duayı da edelim; “Rabbimiz! Bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize katından bir rahmet bahşet. Şüphesiz sen çok bahşedensin.” (ÂLİ İMRÂN Suresi 8)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.