banner2
Öne Çıkanlar teog news futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins Trendyol 1. Lig doğayla uyumlu

YÖK Kurulu Üyeliklerine 2 isim, 5 Üniversiteye Rektör Atandı

Bugünkü resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince Yükseköğretim Kurulu üyeliklerine Prof. Dr. Hasan Mandal ve Fahri Kasırga seçildi.

Öte yandan Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci ve 7'nci maddeleri gereğince Üniversitelerarası Kurulca seçilen Prof. Dr. Muammer Yaylalı atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca; Munzur, İzmir Ekonomi, Muş Alparslan, Ostim Teknik ve Antalya AKEV Üniversitelerine de rektör ataması yaptı.
İŞTE ATAMA KARARLARI
Cumhurbaşkanlığından:
Yükseköğretim Kurulu Üyeliklerine, Prof. Dr. Hasan MANDAL ve Fahri KASIRGA’nın Seçilmesine Dair Karar Resmi gazetede yayınlandı.
2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince;
Munzur Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ubeyde İPEK,
 Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fethi Ahmet POLAT, atanmıştır.
Antalya AKEV Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Kamile AKGÜL atanmıştır.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Murat AŞKAR atanmıştır.
Ostim Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Murat Ali YÜLEK atanmıştır.
Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI

FAHRİ KASIRGA KİMDİR?

1953 Rize doğumlu olan Fahri Kasırga, İstanbul Kabataş Erkek Lisesini bitirdikten sonra 1977 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1978 yılında Rize Hakim adayı olarak staja başladı.

1981 yılında Erzurum-Olur Cumhuriyet savcı yardımcısı olan Kasırga, sırayla Trabzon-Çaykara, Sakarya-Karasu Cumhuriyet Savcılığı ve Ordu-Fatsa, Diyarbakır, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu. 26 Kasım 2001 tarihinden beri Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olarak hizmet vermekte iken 3 Ekim 2003 günü Adalet Bakanlığı Müsteşarlığına getirildi.

İstanbul Üniversitesi, Hukuk Fakültesi’ni 1977’de bitirmiştir.

Üniversitelerde ve kamu kurumlarında aldığı akademik ve idari görevler

Erzurum-Olur Cumhuriyet Savcı Yardımcısı (1981)

Sırasıyla Trabzon-Çaykara, Sakarya-Karasu Cumhuriyet Savcılığı ve Ordu-Fatsa, Diyarbakır ve Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı (2001)

Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı (2003)

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 114’üncü maddesi gereği 22 Temmuz 2007 Türkiye genel seçimleri öncesi tarafsız Adalet Bakanı olarak görev yaptı.

Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri unvanıyla Başbakanlık Başdanışmanı (2008)

Başbakanlık Müsteşarlığı (2014)

Recep Tayyip Erdoğan’ın 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği (2014-Devam)

YÖK Üyeliği (2015-Devam)

YÖK Üyeliğine Atanma Kanalı (Cumhurbaşkanlığı, ÜAK, Bakanlar Kurulu) ve Atanma tarihi

Cumhurbaşkanlığı kontenjanından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile 27.02.2015 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine atanmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aziz işçi 5 yıl önce