banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Yıllardır Talep Ediliyordu! Zeynel Başkan Yerine Getirdi

Şanlıurfa’nın 13 ilçesinde yeşil alana yönelik çalışmaları kapsamında Mart ayı sonuna kadar 100 bin fidanın toprakla buluşturulması hedefleyen Büyükşehir Belediyesi meyve ağaçlarının dikimine ağırlık veriyor.

Yılar önce Şanlıurfa'da Şair yazar Mehmet Emin Kuş'un ortaya attığı ve büyük destek gören meyva ağacı dikim fikiri bir grup yazar ve akademisyenler tarafından desteklenmesiyle başlayan "Meyve ağacı dikilsin" kampanyası nihayet meyvalarını vermeye başladı. Meyva ağaçları dikimine önem veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tüm ilçelerde dikim çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Şanlıurfa’nın alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra vatandaşların daha iyi yaşanılabilir bir şehir sunmanın gayreti içerisinde olan Büyükşehir Belediyesi, kırsalından şehir merkezine kadar ağaçlandırma çalışmalarını sürüyor. Meyve veren ağaç dikimlerine önem veren Büyükşehir ekipleri ayrıca dut, dişbudak, ligustrum, çınar, oya, kırmızı çiçekli akasya, çitlembik kızılçam, limon servi ve mavi servi cinsindeki ağaçlarla Şanlıurfa'yı daha da yeşil bir şehir haline getiriyor. Bu alandaki çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, il merkezinin yanı sıra 13 ilçe ve kırsalında son iki ayda yaklaşık 40 bin fidan toprakla buluşturdu. Ağaçlandırma çalışmalarından dolayı vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibine teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.