banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Viranşehir Başı Çekiyor! 62 Yer Karantinaya Alındı

Şanlıurfa Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulunun 112 Nolu Kararı ile Viranşehir'de 21, Haliliye'de 11, Karaköprü'de 10 yer olmak üzere Şanlıurfa geneliden 62 yerde karantina uygulaması başlatıldı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ayrıca 117 yerde uygulanmakta olan karantina süreci olan 14 günün dolmasının ardından bu uygulamaya son verildi.

İŞTE KURUL KARARLARININ TAM METNİ: 
Çin'de ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının ülkemizde kamu düzeninin bir parçası olan kamu sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda bugüne kadar birçok tedbir kararı alınmış ve uygulamaya geçirilmiştir. 
08.07.2020 tarihinde olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, COVİD-19 pozitif tespit edildiğinden 14 gün süreyle evde izolasyonu amacıyla karantina tedbiri kararı alınan/sonlandırılan yerlerle ilgili olarak aşağıdaki kararları almıştır. 
 
A. Yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda COVID-19 pozitif tespit edildiğinden COVID-19 pozitif hastanın evden ayrılışından 14 gün sonrasına kadar Akçakale İlçemizde bir (1), Birecik İlçemizde iki (2), Ceylanpınar İlçemizde üç (3), Eyyübiye İlçemizde sekiz (8), Haliliye İlçemizde on bir (11), Harran İlçemizde bir (1), Hilvan İlçemizde iki (2), Karaköprü İlçemizde on (10), Siverek İlçemizde iki (2), Suruç İlçemizde bir (1) ve Viranşehir İlçemizde yirmi bir (21) farklı adreste karantina tedbiri uygulanmasına, 
 
B. Karantina tedbiri uygulanan, geçen süre zarfında yeni pozitif vaka tespit edilmeyen ya da son vaka tespitinden sonra 14 gün geçmesi ve yeni vaka çıkmaması durumunda 08.07.2020 tarihi itibariyle Birecik İlçemizde bir (1), Ceylanpınar İlçemizde dört (4), Eyyübiye İlçemizde beş (5), Haliliye İlçemizde on sekiz (18), Hilvan İlçemizde bir (1), Karaköprü İlçemizde on dört (14), Siverek İlçemizde üç (3), Suruç İlçemizde bir (1) ve Viranşehir İlçemizde dokuz (9) farklı adres ile 09.07.2020 tarihi itibariyle Birecik İlçemizde bir (1), Bozova İlçemizde bir (1), Eyyübiye İlçemizde on bir (11), Haliliye İlçemizde on beş (15), Hilvan İlçemizde üç (3), Karaköprü İlçemizde yirmi bir (21), Siverek İlçemizde üç (3) ve Viranşehir İlçemizde de altı (6) farklı adreste karantinanın sonlandırılmasına, 

Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.