banner2
Öne Çıkanlar karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Yeşilova Nicolò Zaniolo KCCA FC

Vali Erin: Şanlıurfa insanlık dersi veriyor

Şanlıurfa Valiliğindeki bayramlaşma töreni Vali Abdullah Erin’in ev sahipliğinde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti, sivil toplum örgütü ve meslek odalarının ve kamu kurumlarının temsilcilerinin yanı sıra vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşma Valilik şeref salonunda düzenlendi.

Bayramlaşmanın ardından tüm Şanlıurfalıların bayramını kutlayan Vali Erin; “Mübarek bir ayı geride bıraktık ve akabinde bayramı idrak ediyoruz. Tüm Şanlıurfalı kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyorum. Ramazan ayı içerisinde yaptıkları ibadetlerin Allah katında kabul olmasını niyaz ediyorum. Bayram vesilesiyle insanlar akrabaları başta olmak üzere yakınlarını ziyarete gidiyorlar ve bu yüzden yoğun bir trafik yaşanıyor. Bu konuda da vatandaşlarımızın dikkatini çekmek istiyorum. Bir saat geç olsun ama kimseye her hangi bir zarar gelmeden sevdiklerine ulaşsın. Bu yüzden vatandaşlarımızın gidişte de dönüşte de trafik kurallarına riayet etmelerini ve sükunet içerisinde gidecekleri yerlere ulaşmalarını diliyorum” dedi.

 Ramazan Bayramının bütün islam alemine barış kardeşlik ve sevgi getirmesini diliyerek açıklamasına devam eden Vali Erin; “Yer yüzünde İslam ülkelerinin çoğunda maalesef çok fazla savaş var. İnsanlar evinden yurdundan oluyor. Sekiz senedir de Şanlıurfa yurdundan olan bu insanlara kapılarını açarak insanlık dersi veriyor. Bayramın özellikle bu islam ülkelerinde ve diğer ülkelerde yaşanan bu savaşların son bulmasına vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Valilikteki bayramlaşmanın tüm farklılıklara rağmen birlik ve beraberlik örneği olduğunu sözlerine ekleyerek devam eden Vali Erin;  Belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, siyasi parti temsilcilerimiz, stk temsilcilerimiz vatandaşlarımız buradalar. Burada birlik ve beraberlik sergilemekten çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Şanlıurfaya yakışan da budur. Şanlıurfanın menfaatleri için inşallah hep birlikte kenetleneceğiz ve urfayı her alanda daha iyi noktalara taşımanın mücadelesini vereceğiz. Hepimizin de bunun dışında bir derdinin olmaması lazım. Bu vesileyle bütün hemşerilerimizin bayramını en kalbi duygularımla bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

Valilikteki bayramlaşmanın ardında  Vali Abdullah Erin ve beraberindekilerin ilk durağı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Esirgeme Kurumu oldu. Burada kalan çocuklarla tek tek bayramlaşan Vali Erin, çocuklara hediyeler ve bayram harçlıklarını verdi. Bayramlaşma sırasında çocuklara hitap eden Vali Erin; “Sizler bizim uğrunda büyük mücadeleler verdiğimiz ve şehitler verdiğimiz birliğimiz, beraberliğimiz, vatanımız, kutsal değerlerimiz için bir garantisiniz. Birlik ve beraberliğimizin güçlenerek devamı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hem coğrafyasında  hem de milletler aleminde hak ettiği en iyi yere gelmesi için en çok güvendiğimiz milletimizin kesimisiniz. Sizler ne kadar mutlu bir şekilde geleceğe hazırlanır, zihnen ve bedenen sağlıklı bir şekilde yetişirseniz bu memleketin ideallerine varmaya o derece hizmet etmiş olacaksınız. Bu umutlarımızı boşa çıkarmayacağınızdan hiç şüphemiz yok. Bizler, sizlerin ve kardeşlerinizin daha iyi yetişmesi geleceğe daha iyi hazırlanması için her türlü imkanı seferber ediyor bundan sonra da etmeye devam edeceğiz. Devlet olarak her zaman yanınızdayız. Hepinizi gözlerinizden öpüyor, bayramınızı tebrik ediyorum” dedi.

Çocuk Esirgeme Kurumunun ardından İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı mensuplarıyla da bayramlaşan Vali Abdullah Erin, son olarak şehit ailelerini ziyaret etti. İlk olarak Şehit Menduh Çelik’in ailesini ziyaret eden Vali Erin, ardından da Şehit Halil Ateş’in ailesini ziyaret ederek bayramlaştı. “Bizlerin bugün hür, bağımsz, güçlü bir şekilde bu topraklarda dimdik ayakta durmamızı sağlayan şehitlerimizin hepsini rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum” sözleriyle şehitleri yad eden Vali Erin; “Bu çerçevede şehit ailelerimizi de ziyaret ederek bayramlarını tebrik etmek istedik. Şehitlerimiz peygamberimize komşular, bir faninin erebileceği en yüksek makama geldiler. Allah bizleri onların şefaatine nail eylesin ve onların, uğrunda canlarını verdikleri değerler için bizlere canla başla, gece gündüz mücadele etme azmi versin. Bir kez daha şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm şehit ailelerimizin bayramını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Şehidin Babası Celal Ateş ise; “Vali Beyimiz ziyaretimize geldi. Sayın Valimiz ve beraberindekilere geldikleri için sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Başta Sayın Valimiz olmak üzere bugün bizi ziyaret eden misafirlerimiz her zaman şehit ailelerinin yanındadır. Bizi hiç yalnız bırakmadıkları için bir kez daha kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Şehit ailelerindeki bayram ziyaretleri sırasında çocuklara da çeşitli hediyeler ve bayram harçlıkları verildi.

Bayramlaşma Ziyaretlerine Gece de Devam Etti

 

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Ramazan Bayramının birinci gününde vatandaşlar, çocuk esirgeme kurumu güvenlik güleri ve şehit aileleriyle yaptığı bayramlaşmanın ardından, akşam saatlerinde de Suriyeli misafirlerle bayramlaştı.

Geçtiğimiz günlerde kapanan ancak zor durumda olduğu için henüz kamptan ayrılamayan Suriyelileri kaldıkarı Suruç Konaklama Tesislerinde ziyaret eden Vali Erin, bazı ailelerle kaldıkları çadırlarda bayramlaştı. Bayramlaştığı ailelerin çocukarına hediyeler veren Vali Erin, sıkıntılarının giderilesi konusunda da ilgililere talimat verdi. Bayramda asıl hatırlanması gereken kesimin zor durumda ve yardıma muhtaç kimseler olduğunu hatırlatan Vali Erin, “Şanlıurfalılar sekiz yıldır zor durumda olan kardeşlerine gönüllerini açarak bunu fazlasıyla yapmıştır. Bayramlar inancımızda çacukların, muhtaçların ve düşkünlerin hatırlanması gereken özel günlerdir. Bu vesileyle burada yaşayan kardeşlerimizle bayramlaşarak sevinçlerine ve üzüntülerine bir nebze de olsa ortak olmaya çalıştık. Ziyaretimiz vesilesiyle tüm İslam Aleminin mübarek Ramazan Bayramını bir kez daha tebirk ediyorum” dedi.

Suruç Konaklama Tsislerinin ardından Suruç ilçesine bağlı Aligör Mahallesine geçen Vali Erin burada da esnafla bayramlaştı. Esnafla sohbet ettiği kraathanede kendisiyle bayramlaşmak isteyen çocuklarla da bayramlaşan Vali Erin, Şanlıurfa’ya dönüşünde Haşimiye Meydanındaki vatandaşlarla bayramlaştı.

Bayramlaşma gezisi sırasında Vali Erin kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları da kırmayarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.