banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE BASININ ROLÜ PANELİ ŞANLIURFA’DA YAPILDI

Anadolu Yayıncılar Derneği’nin her yıl farklı bir şehirde düzenlediği "Uyuşturucu ile Mücadelede Basının Rolü" panelinin bu seferki adresi Peygamberler şehri Şanlıurfa oldu.

BAŞKAN BEYAZGÜL:” BİR GENCİ KURTARMAK GELECEĞİ KURTARMAK GİBİDİR”

Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin açılışında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül:” 20,4 yaş ortalamasıyla Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip ili olan Şanlıurfa’mızda gençlerimizin her zaman destekçisi olarak paydaş kurumlarla sürekli fikir alışverişi yapıyoruz. Bağımlılığın kökeninde bir eksiklik yattığını gözden kaçırmamalıyız. Bu eksiklik kimi zaman ailede sevgisizlik nedeniyle hissedilirken bir başka ortamda yalnızlık ve çaresizlik duyguları da gençleri bazı kötü alışkanlıklara itmektedir. Bizler Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak 16 gençlik merkezi ve 33 spor salonumuzla 21 farklı branşta eğitimler veriyoruz. Önümüzdeki süreçte gençlik merkezi ve spor salonu sayımızı 100’e çıkarmaya hazırlanıyoruz. “Gençliğe yatırım geleceğe yatırımdır” sözünün ışığında bir gencimizi uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklarından uzaklaştırabilir ve onu hayatın içine dâhil edebilirsek bu bizleri ziyadesiyle mutlu edecektir” dedi.

VALİ ERİN:” MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI SAVAŞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise konuşmasında Bağımlılık derecesine gelen her durumla müdahale ve mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizerek Şanlıurfa’da gerek Büyükşehir Belediyesi gerek Valiliğimiz ve diğer kurumlarla birlikte uyuşturucuya karşı savaşımızı sürdürmekte kararlıyız” ifadelerine yer verdi.

AYD BAŞKANI BURHAN:” TOPLUMUN BİLGİLENDİRİLMESİNDE MEDYANIN ROLÜ BÜYÜK”

Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan burhan ise konuşmasında "Toplumun bilgilendirme ve bilinçlendirilmesi noktasında medyanın rolünün son derece önemli olduğunu belirterek Şanlıurfa’nın önemli bir kent olduğu vurgusunu yaparak bu tür panellerin Şanlıurfa’da yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından programa panelist olarak katılan Akşam Gazetesi Yazarı Emin Pazarcı, Kanal D Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, Yeni Akit Gazetesi Yazarı Hacı Yakışıklı, Klinik Psikolog Dr. Mehmet Karakaya, Av. Semra Ilık, Doç. Dr. İsmail Altıntop ve Gazeteci Melik Yiğitel tarafından "Uyuşturucu ile Mücadelede Basının Rolü" konusunda panele katılanlara bilgi ve birikimlerini örnekleriyle aktardılar.

Panele Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Ak Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, Birecik Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Uzun, STK temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katılım sağladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.