banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Suriye PKK

Urfalılar Tenceresini Seccadesini Alıp İftarda buluştular

Maneviyat ve Huzurun Başkenti Şanlıurfa’da, Ramazan Bir Başka Güzel sloganı ile çok çeşitli etkinler gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfalı kadınların evde hazırladıkları yemekleri Rabia Meydanında kurulan Kardeşlik sofrasında hiç tanımadıkları insanlarla paylaşma imkânı sağlarken Büyükşehir Belediyesi tarafından çorba ikramında bulunuldu.

Paylaşmanın ve Kardeşliğin hissiyatını oluşturmak adına Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez gerçekleştirilen Tencereni ve Seccadeni Al Gel etkinliğine gelen vatandaşlar yemeklerini Şanlıurfalı kardeşleriyle paylaşarak aynı sofrada iftar yaptı.

Gerçekleştirilen İftar programına, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Eşi Betül Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl Teşkilatı ve STK Temsilcileri katıldı.

Programda vatandaşların sofrasına konuk olan Başkan Beyazgül, Paylaşmanın önemini anlatan güzel bir buluşma gerçekleştirdiklerini belirtti.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “RAMAZAN PAYLAŞMAKTIR”
Burada bir açıklamada bulunan Başkan Beyazgül, “Tencereni ve Seccadeni al gel programının ilkini gerçekleştiriyoruz ve çok güzel bir katılım var. Burada kaynaşmayı, birlikte oturmayı ve aynı sofrada iftar açmayı gerçekleştiriyoruz. İnsanlarımız tanımadıkları bilmedikleri ama kardeş olduğuna inandıkları vatandaşlarla sofralarını ve ekmeklerini paylaşıyorlar. Gerçekten mutlu bir ortam hiç tanışmadığımız vatandaşlarımızla iftar yapıyoruz ve farklı yemek ikramları var. Ramazan paylaşmaktır, Ramazan kardeşliktir. İşte bu kardeşliğin ve paylaşmanın yeri bugün Rabia Meydanı” diye konuştu.

CANPOLAT, “GÜZEL BİR BİRLİKTELİK OLDU”

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın gerçekleştirdiği Tencereni ve Seccadeni al gel programındayız. Vatandaşlarımız tencereleri ve yemekleri ile burada hiç tanımadıkları insanlar ile sofralarını paylaşıyorlar. Ramazan paylaşmak, birlik, beraberlik ve kardeşliktir. Tüm Şanlıurfalı hemşerilerimizin Ramazanın mübarek olmasını diliyorum” diye konuştu.

Gerçekleştirilen iftar programının ardından seccadesini alan vatandaşlar aynı safta namaz kıldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.