banner2
Öne Çıkanlar toz Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy kayıkhane ÇATAK tesisleri Japonyadan alacağı borç parayı İHH üzerinden Afganistana gönderecek

Urfalı Sanayicilerden Yüksel Fatura Tepkisi: İşletmelerimiz kapanma noktasına geldi

Pandemi sürecinde yaşanan kısıtlamaların Turizm sektörü başta olmak üzere hizmet sektörünü etkisi altına alarak çoğu işletmenin kapandığını ayakta kalanların ise öz sermayesini bitirdiğini belirten Turizm işletmecisi ve ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cevahir Asuman Yazmacı: “2020 Yılında tüm Dünya’yı etkisi altına alan Covid-19 salgını ülkemizde de sağlık başta olmak üzere ciddi ekonomik sorunlara da neden olmuştur.
Son günlerde Dünya genelinde yaşanan enerji fiyatlarındaki artışa paralel yurtiçinde yükselen elektrik kwh fiyatları henüz pandemi etkisini üstünden atamayan sektörümüze, yeni bir kambur olmuştur. İstihdama büyük katkı sağlayan sektörümüzde, asgari ücretteki revizenin yanı sıra enflasyon, artan girdi maliyetleri ve son olarak da enerji fiyatlarındaki büyük artış işletmelerimizi kapatma noktasına getirmiştir. Son bir yılda enerji fiyatlarına yapılan zamlardan dolayı iş yeri kiralarımızın yaklaşık üç katı elektrik faturası gelmektedir.
Artan enflasyon nedeniyle halkın tüketim gücü düştüğünden, maalesef kazancımız ve işlerimiz günden güne düşmektedir. Bizler, enerji fiyatlarındaki artış ile artan maliyetleri düşürmek için kar marjımızı asgari seviyede tutma ve personel azaltma gibi tedbirler alsak da ne yazık ki çözüm olmamaktadır.
Turizm işletmeleri olarak, elektrik faturalarına yapılan zamların geri alınması ve artan girdi maliyetleri ile zamlardan dolayı turizm sektörüne enerji destek primi verilmesi hususunda adımlar atılmasını beklemekteyiz. Gelen elektrik faturaları yüzünden işletmelerimiz daha fazla ayakta kalma şansları maalesef bulunmamaktadır.” dedi. 
ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek ise Elektrik maliyetlerinin yalnızca turizm sektöründe değil her sektörde çok büyük bir şikâyet konusu olduğunu dile getirdi. Turizmden sanayiye, tarımdan perakendeye her sektörde elektrik maliyetlerinin şikâyet konularının en başında yer aldığını ifade eden Başkan İ.Halil Peltek, “Girdi maliyetleri artışı zaten tüm sektörler için ağır bir yük oluşturdu. İşyeri kiraları arttı, bir de bunlara yüksek elektrik faturaları eklenince işletmelerimiz için ciddi bir problem meydana geldi. Bu problemlerin bertarafına yönelik elektrik tarifelerine devlet desteği getirilmesi,  vergi oranlarının düşürülmesi, turizm destek primi verilmesi gibi çözümler getirilebilir. Bu minvalde gerekli çalışmaların yapılacağından şüphemiz yoktur.”dedi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.