banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Urfa’dan Resulayn ve Telabyad’a Yardımlar Devam Ediyor

İnsanlık dramının yaşandığı bölgelere duyarsız kalmayan Türkiye, Suriye’deki mazlum halka yardımlarına devam ediyor. İdlib’den Resulayn’a kadar olan bölgede yaşayanlara İnsani yarım malzemesi gönderilmeye devam ediyor
Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu öncülüğünde düzenlenen yardım kampanyası kapsamında Avrupa’da yaşayan Türklerin de desteğiyle İdlib’e 3 tır insani yardıma yenileri eklendi. Ayrıca Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye’nin kontrolüne geçen Telabyad ve Resulayn’a da yardım desteği verilmeye devam ediyor.
Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde AFAD’ın organize ettiği insani yardımlara, Şanlıurfa’daki STK’lardan da destek gelmeye devam ediyor. 
Önceki gün Telabyad’a 12 personel ve 6 araç görevlendiren AFAD, Bölgeye yerleşen ailelerin ihtiyaçlarını tespit edip ihtiyaçları olan insani yardım malzemelerini dağıtıyor. 
Türk Kızılay’ın 15 personel, 6 araç, İHH’nın 7 personel 3 araçla katıldığı insani yardım faaliyetiyle; AFAD’ın temin ettiği 180 gıda kolisi, Kızılay’ın temin ettiği 400 paket Suriye ekmeği, 200 battaniye, 200 paket helva, 120 paket hasta bezi ve 200 adet hijyen seti ile İHH’nın temin ettiği 200 adet battaniye, 125 gıda kolisi, 80 hijyen seti, 200 oyuncak, 10 soba ve 600 adet muhtelif giyim malzemesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
Ertesi gün de Resulayn’da devam eden insani yardım faaliyetlerine, AFAD ve STK’lardan 29 personel ve 12 araç görevlendirildi. Burada da AFAD tarafından temin edilen 180, Kızılay tarafından temin edilen 100 gıda kolisi ile Beşir Derneğinin bağışladığı 22.805 kg patates ve 2100 kg soğan dağıtıldı.

Okullara Soba ve Yakıt Desteği
Barış Pınarı Harekatının ardından bölgeye giren SUDKOM koordinatörlükleri, ilk olarak hastane ve okulların faaliyete girmesini sağlamıştı. Okulların acil tamir ve bakımları sağlandıktan sonra, çocukların ihtiyaçları temin edilmişti. Sınıfların ısıtılması için ise AFAD organizasyonu ile sivil toplum kuruluşlarının temin ettiği yüzlerce soba, okullara dağıtıldı.
Onarımları tamamlanarak eğitim vermeye başlayan okulların soba ve yakıt ihtiyacını karşılamaya devam eden AFAD, önceki gün de Anadolu Hilali Derneği’nin temin ettiği 50 adet soba ve 3 varil mazotu, Telabyad Milli Eğitim Koordinatörlüğü vasıtasıyla okullara ulaştırdı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.