banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Urfa’da Dev Operasyon: 10 Kişiye Gözaltı

                       
Şanlıurfa İl Jandarma komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda çok sayıda silah, mühimmat ve uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Olaylarla ilgili bulunduğu şüphesiyle 10 kişi gözaltına alındı.
Şanlıurfa mülki sınırları içerisinde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 10 kişi çıkarıldığı mahkemede 6’sı tutuklanırken, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
.
KONU İLE İLGİLİ OLARAK YAPILAN YAZILI AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE:


1.    Şanlıurfa İl Jandarma komutanlığı ekiplerince, emniyet ve asayişin düzenini sağlamak, kaçakçılık olayları ile mücadele kapsamında, yapılan çalışmalar neticesinde; 07-10 Ocak 2020 tarihleri arasında, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden, Şanlıurfa İli mülki sınırları içerisinde yapılan operasyonlar sonucunda; (1) adet FN FAL marka uzun namlulu piyade tüfeği, (2) adet Kaleşnikof uzun namlulu piyade tüfeği, (9) adet bu piyade tüfeklerine ait şarjör, (416) adet bu piyade tüfeklerine ait fişek, (3) adet hücum yeleği, (2) adet ruhsatsız tabanca, (2) adet faturasız kuru-sıkı tabanca, (5) adet tabanca şarjörü, (153) adet tabanca mermisi, (2) adet ruhsatsız şarjörlü otomatik av tüfeği, (2) adet bu av tüfeklerine ait şarjör, (50) adet av tüfeği fişeği, (13) kğ. kubar esrar maddesi, (10) gr. metamfetamin uyuşturucu maddesi ve (1) adet uyuşturucu madde satışında kullanılan hassas terazi ele geçirilmiştir. 

2.    Bahse konu bu olaylarda; toplam (10) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahısların işlemlerinin tamamlanmasını müteakip çıkarıldıkları adli makamlarca (6) şahıs tutuklanmış olup diğer (4) şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.
 
3.    Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumluluklarının gereği olarak, emniyet ve asayişin düzenini sağlamak, her türlü kaçakçılık faaliyetlerine yönelik gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için yürütülen çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.

    Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.