banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Urfa’da Bakan Yardımcısının Katılımıyla Mesleği Gelişim Toplantısı Yapıldı


Milli Eğitim Konferans Salonunda, Okul Yöneticileri ve Öğretmenlerin Mesleki Gelişim İcra Planı Paylaşım Toplantısı; Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Boyacı, Yüksek Öğretim ve Yurt Dışı Genel Müdürü Yusuf Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube ve Okul Müdürlerinin katılımıyla İl Milli Eğitim Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı, Sinevizyon gösterimi sonrası İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan tarafından Şanlıurfa’da eğitim alanında gerçekleştirilen gelişmeleri anlattığı sunum ile devam etti.
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Boyacı toplantıda yaptığı konuşmasına, nüfus ve öğrenci yoğunluğu olan bir ilde başarılı çalışmalar yapmalarından ötürü İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan’ın nezdinde tüm Milli Eğitim çalışanlarını ve öğretmenleri kutlayarak başladı. 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda öğretmenlerin mesleki gelişim imkanları üzerinden yapılan ve yapılması düşünülen projeler, ulusal ve uluslararası eğitim programları hakkında programa katılım sağlayan okul idarecilerine bilgi verdi.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran ise; tarih kokulu, eğitim dokulu Şanlıurfa’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında, Şanlıurfa’nın Bakanlık için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Hem Türk hemde mülteci öğrenci sayısı ile büyük bir öğrenci potansiyeline sahip olan Şanlıurfa’nın, eğitim anlamında diğer büyük illerimizin seviyesine getirilmesi için Bakanlık olarak çalışmalarımız sürmektedir. Bakanlık olarak göreve geldiğimiz günden bu güne Sayın Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk ve ekibi olarak sürekli sahada öğretmenlerle birlikte sorunları dinlemek, dertleşmek, ihtiyaçları yerinde görmek için öğretmen ve okul idarecileriyle sürekli görüşme halindeyiz. Buradaki okul ihtiyacını büyük ölçüde gidermek için yöneticilerimizle birlikte yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Yeni açılacak olan okullarımızla birlikte ortaya çıkacak olan öğretmen ihtiyacı için de önümüzdeki öğretmen atamalarında Şanlıurfa için gereken çalışmalar yapılacaktır.’’ Dedi.
Programın sonunda, Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran veYüksek Öğretim ve Yurt Dışı Genel Müdürü Yusuf Büyük’e Milli Eğitim Müdürlüğümüz adına çiçek taktim edilirken, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Boyacı’ya da ilimizde öğretmenlik yapan eski bir öğrencisi tarafından çiçek hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.