banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gabon Urfa Yumurtalı Köfte Haliliye Belediye Başkan Adayı Mustafa Hekimoğlu

Urfa Mutfak Kültürüne Ait Daha Çok Ürün Tescil Edilsin Çağrısı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Harran Üniversitesi’nin yürüttüğü, Şanlıurfa Profesyonel Aşçılar Derneği (ŞUPADER) ortaklığı ve Karacadağ Kalkınma Ajansının desteğiyle gerçekleştirilen “Şanlıurfa Tescilli Yiyecek İçecekleriyle Şanlıurfa Ev Yemeklerinin Standart Üretimi ve Modern Sunum İle Yaygınlaştırılması Eğitimi” projesi kapsamında eğitim alan kursiyerlerle bir araya geldi.
Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Hançer ve Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ragıp Terzi, Harran Üniversitesi Öğr.Gör. Hasan Kırmızı, Karacadağ Kalkınma Ajansı’ndan Eyüp Bulut, Şanlıurfa Profesyonel Aşçılar Derneği mensupları ile Şanlıurfa’nın turizm işletmelerinin şef ve aşçılarının hazır bulunduğu ziyarette, Başkan Peltek yürütülen eğitimle ilgili bilgi aldı.
Başkan Peltek, burada yaptığı konuşmada, Şanlıurfa Mutfağının Dünyada Hak ettiği yere gelmesi için işbirliği içerisinde çalışma yürütülmesinin, işletmelerin urfa mutfağının sahiplenmelerinin ve menülerinde daha fazla Şanlıurfa’nın tescilli ürünlerine yer vermelerin önemine değindi. Şanlıurfa mutfak kültürüne ait daha çok ürünün tescil edilmesinin gerektiğini vurgulayan Başkan Peltek, “Turizm işletmelerinin devam eden kursa, şeflerini, aşçılarını göndererek bu ücretsiz ve sertifikalı eğitimden yararlanmalarını öneriyorum.” dedi.
Şanlıurfa İlindeki, öncelikli olarak, turizm işletmelerinde çalışan şef, aşçı ve aşçı yamaklarına yönelik düzenlenen eğitim programında; Hijyen, Menu Bilgisi, Yemek Sunumu, Çorba ve Ara Sıcaklar,  Ana yemekler, Salata ve Zeytinyağlılar, Tatlı ve Şerbetler, Kahvaltı ve Mesleki İngilizce konularında her gruba toplamda 30 saat eğitim veriliyor.
31 Ocak - 11 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen 2 eğitimin ardından; 3. Grup Eğitimi ise 14-18 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Proje Koordinatörlüğünü Harran Üniversitesi Öğr.Gör. Hasan Kırmızı’nın yürüttüğü eğitim programı, Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsü M. Salih Önen Konferans Salonu’nda gerçekleştiriliyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.