banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Urfa Milletvekili down sendromlular için kurulan komisyona seçildi

down sendromu, otizm ve diğer gelişim bozukluklarının yaygınlığının tespiti ile ilgili bireylerin ve ailelerinin sorunlarının çözümü için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik oldu.  AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu başkanvekili, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu sözcü, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis ise katip üye seçildi.

Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozukluklarının Yaygınlığının Tespiti ile İlgili Bireylerin ve Ailelerinin Sorunlarının Çözümü İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Anayasa’nm 98’inci, İçtüzük’ün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca kurulan (10/242, 349, 392, 394, 397, 401) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonunun üyeliklerine Genel Kurulun 08.05.2019 tarihli 75’inci Birleşiminde yapılan seçimde ve Komisyonun Başkan, Başkanvekili, Sözcü ve Kâtip üyelikleri için 14.05.2019 tarihindeki seçilmişlerdir. 

Komisyon toplantısında yapılan seçimde, aşağıda adları ve seçim çevreleri yazılı milletvekilleri seçildi.

Başkan

Kemal ÇELİK

Antalya

AK Parti

Başkanvekili

Radiye Sezer KATIRCIOĞLU

Kocaeli

AK Parti

Sözcü

Bahar AYVAZOĞLU

Trabzon

AK Parti

Kâtip

Hülya NERGİS

Kayseri

AK Parti

Üye

Necdet İPEKYÜZ

Batman

HDP

Üye

Vildan YILMAZ GÜREL

Bursa

AK Parti

Üye

Aylin CESUR

İsparta

İYİ Parti

Üye

Sefer AYÇAN

Kahramanmaraş

MHP

Üye

Hüseyin Avni AKSOY

Karabük

CHP

Üye

Çetin ARIK

Kayseri

CHP

Üye

Metin İLHAN

Kırşehir

CHP

Üye

Mehmet Ali CEVHERİ

Şanlıurfa

AK Parti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.