banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Urfa'da Joker Operasyonu: 24 kişi gözaltına alındı

BAŞSAVCILIK JOKERLERE GÖZ AÇTIRMIYOR

    Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda Joker olarak bilinen ve başkalarının yerine sınava giren kişileri mercek altına aldı. Bu konuda daha öncede başlatılan soruşturmalara dün bir yenisi daha eklendi. 

14 Nisan’da yapılan Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Sınavı (SRC)’nda Joker şahısların sınava gireceği ihbarı üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sınavın yapılacağı Eyyübiye Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda gerekli tedbirleri aldı. Sınav saatinde salona gelerek sıralarına oturan Jokerler bir anda polisi karşısında gördü. Aynı okulda sınava giren 22 Joker ile 2 asıl olmak üzere toplam 24 kişi suçüstü yakalandı. Yakalanan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Şalıurfa Müracaat ve Suçüstü Savcılığı’na götürüldü. 24 şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından 6114 sayılı ÖSYM Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanuna muhalefet suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.