banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Urfa'da Çanakkale Zaferi için tören düzenlendi

Törende, Valimiz Sayın Salih Ayhan ve il protokolü tarafından çelenk sunuldu. Askerlerimizin yaptığı saygı atışı eşliğinde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden anma töreni; Valimiz Sayın Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül, il protokolümüz, gazilerimiz ve vatandaşlarımızın katılımıyla Osmanbey Şehitliği’nde gerçekleştirildi.

Şehit Aileleri Dernek Başkanı Sn. Mehmet Yavuz ve Garnizon Komutanlığı adına Binbaşı Sn. Erdal Pekin’in konuşmalarının ardından Valimiz Sn. Salih Ayhan şeref defterini imzaladı.
Valimiz Sayın Salih Ayhan; “Türk milletinin onurlu dik duruşunu, bağımsızlık ve vatan aşkını tüm dünyaya öğreten Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümüne erişmenin kıvanç ve gururunu yaşamaktayız.

108 yıldır kalbimizde hiç sönmeden harelenen Çanakkale Zaferi; şanlı ecdadımızın var olmak ve özgür şekilde yaşamak için kanının son damlasına kadar insanüstü bir gayretle mücadele ettiği önemli bir kahramanlık destanı olarak tarihte yerini almıştır. 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Boğazı'nı geçmeye çalışan dünyanın en güçlü deniz donanmalarını püskürterek önemli bir deniz zaferi kazanan kahraman Türk ordusu, cephe savaşlarının geçeceği kara çıkarmalarına karşı amansız bir savunma yaparak bu toprakların ilelebet Türk yurdu kalacağını bütün düşman kuvvetlerine ilan etmiştir. Olmaz denilenin olduğu, dimağların donduğu nice mucizeye yurt olan Çanakkale; Mehmetçiğimizin imanı ve cesaretiyle bütün dünyaya büyük bir ders verilen yer olarak hiç unutulmayacak şekilde akıllara altın harflerle kazınmıştır.” dedi.

Konuşmaların ardından, bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ruhlarına dualar edilerek kabirlerine karanfiller bırakıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Çanakkale’yi destanlaştıran tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, makamları cennet olsun.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.