banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Ulusal Medyaya da Düştü, Bakalım Nasıl bir Önlem Alınacak


Şanlıurfa’nın İnanç Turizminin merkezi konumunda olan ve maneviyatın en üst seviyede yaşandığı Halilirahman’da (Balıklıgöl) yıllardır sıra gecesi müziği ile ortamın manevi huzurunu kaçıranlara karşı hiçbir yaptırım uygulanmaması ulusal medyada da haber konusu oldu.
Halilirahman’da manevi ortamın huzurunu kaçıran ve gelen misafirlerin ilahi mesajlarla karşılanması gerekirken, sıra gecesi müziği ile karşılıyorlar.
Kur'an-ı Kerim'de Enbiya Suresi'nin 69. Ayeti'nde kıssası anlatılan Balıklıgöl'de Hazreti İbrahim Aleyhisselam'ın maneviyatına büyük saygısızlık yapılması ulusal medyada haber konusu oldu.
Hazreti İbrahim (AS)'ın Nemrud tarafından yakılmak istenirken Cenab-ı Allah'ın emri ile odunların balığa döndüğü, ateşin su olduğu Balıklıgöl'de maneviyata yapılan büyük saygısızlık ile ilgili haber yapan Yeni Akit Gazetesi Balıklıgöl yılın her günü yurdun dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrarken, İbrahim (AS)'ın maneviyatını yaşamak isteyen misafirler bu manevi ortamda çalan müzikten duydukları rahatsızlığı okuyucularıyla paylaştı. 
İŞTE HABERİN O KISMI:
'İbrahim için serin ol!'
Balıklıgöl'de yaşananlar Enbiya Suresi'nin 69. Ayet-i Kerimesi'nde şöyle anlatılıyor:
"Ey Ateş! İbrahim için serinlik, esenlik ol! dedik."
'Hazreti İbrahim (AS) burada sıra gecesi müziği mi çaldı?'
"Hazreti İbrahim (AS) burada sıra gecesi müziği ile yaşamadı. Herkes buraya gelerek onun ziyaretine erişiyor. İnsanlar buraya manevi mutluluk yaşamak için geliyorlar ama sıra gecesi müziği bizim moralimizi bozdu. Bu manevi ortamda olmaması gerekirdi.
Biz burada Kur'an-ı Kerim sesi duymak isterdik. Kur'an sesi bambaşka bir sestir. Kur'an insana bambaşka bir duygu verir."
'Bir Urfalı olarak rahatsızım'
"Burada ilahi çalmasını isterdik. Burası Peygamberler şehri. Maneviyatın bol olduğu bir bölge. Ben de Urfalıyım ama  bu müziğin böyle bir ortamda çalınmasından rahatsızım."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Keldan Aşireti Lideri 4 yıl önce

Ulusal medyaya yansidıysa bu iş çözülür