banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Ticaret Bakanlığına çeşitli atamalar yapıldı

Ticaret Bakanlığında açık bulunan Personel Genel Müdürlüğüne, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Yahya BABA atandı.
Ticaret Bakanlığında açık bulunan;
-    Ticaret Başmüfettişliklerine Emrah UZUN, Mehmet Akif MEMİŞ, Halil İbrahim POLAT, Ahmet ALKAN, Sinan DAĞLI, Ayhan ÖZTÜRK, Oğuzhan ŞATIROĞLU, Oğuzhan AĞIRALİOĞLU ve Mahmut Eren ÜNAL,
-    Ticaret Müfettişliklerine, yapılan yeterlik sınavında başarı gösteren İsmail ÜSTEN, Şahin KARATAŞ, Sevinç Gökhan KOŞAR, Yusuf KOÇAK, Abdurrahman ÖZCAN, Esen ÖZDEN, Ferdi SEPETÇİ, İlyas BALCI, Emir Mete BAYRAMOĞLU, Ali YILMAZ, Ömer ERGİN ve Engin KARIP,
3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince atanmıştır.
Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI


Yahya BABA kimdir?

Aslen Trabzon’lu olan Yahya BABA 1974 yılında Samsun’un Terme ilçesinde dünyaya gelmiş, ilk, orta ve lise tahsilini orada tamamlamıştır. 1999 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra 2001 yılında Maliye Bakanlığı’nda Vergi Denetmen Yardımcısı olarak meslek hayatına başlamış, bilahare 2002 yılından itibaren Gümrük Müsteşarlığı/Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde Gümrük Kontrolörü, Gümrük ve Ticaret Müfettişi ve Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi olarak denetim görevlerini yürütmüştür. Denetim hayatı boyunca başta ithalat olmak üzere ihracat, kıymet, menşe, tarife vb. alanlarda inceleme ve soruşturmalar yapmıştır.

2011 yılından itibaren Bakanlık bünyesinde Rehberlik ve Teftiş Başkan Yardımcılıkları, Daire Başkanlıkları görevlerini, TÜBİTAK’ta Daire Başkanlığı görevini yürütmüştür.

Görev süresi boyunca muhtelif zamanlarda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde Gümrük ve Ticaret Uzmanları ile Gümrük Muayene Memurlarına Gümrük Kanunu ve Yönetmeliği konularında eğitmen olarak dersler vermiştir. Yine Gümrük Müfettiş Yardımcılarının yetişme sürecinde eğitmen olarak görev almıştır.

2017 yılının Kasım Ayında Bakanlıktaki Daire Başkanlığı görevinden istifa etmiş olup, halen Yetkilendirilmiş Gümrük Müşaviri olarak meslek hayatını sürdürmektedir.

Anahtar Kelimeler:
Yahya BABA Kimdir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.